fbpx

Σέγκουελ-Λάκη 1-2: Πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του Engie Open

Σέγκουελ-Λάκη 1-2: Πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του Engie Open

Την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό του ITF Pro τουρνουά των 25.000 δολαρίων με την επωνυμία «Engie Open» πήρε η Μιχαέλα Λάκη, το οποίο διεξάγεται στη Γαλλία, το χρονικό διάστημα 27/02-05/03.

Η 17χρονη Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε της Ντανιέλα Σέγκουελ με ανατροπή στα σετ (6-7(2), 6-3, 10-7), μετά από 2 ώρες και 21 λεπτά αγώνα, και θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στο 2ο γύρο της Γαλλικής διοργάνωσης.

Στο 1ο σετ, η Λάκη ξεκίνησε αρκετά καλά στο κορτ, έχοντας δύο μεγάλα hold στο σερβίς της αλλά και ένα break (3-0), με την Χιλιανή αντίπαλό της να μειώνει την απόσταση, παίρνοντας μάλιστα πίσω το break (3-2).

Η Μιχαέλα ξανά έσπασε το σερβίς της Σέγκουελ στο 6ο game, υπερασπίστηκε το σερβίς της στο αμέσως επόμενο και απείχε ένα βήμα μακριά από την κατάκτηση του πρώτου σεφ, το οποίο δεν κατάφερε να κάνει, καθώς η Ντανιέλα, με ένα καθοριστικό 3/3 κερδισμένα games, έφτασε στην ισοφάριση (5-5).

Αμφότερες υπερασπίστηκαν τα σερβίς τους, οδηγώντας έτσι το σετ στο tie-break (6-6), όπου μετά από 12 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα, η Χιλιανή επικράτησε με επιμέρους σκορ 7-2, για να κάνει το πρώτο βήμα για τη νίκη (7-6(2).

Στο 2ο σετ, παρά το εναρκτήριο break της Λάκη, η Σέγκουελ απάντησε άμεσα με τον ίδιο τρόπο, εν συνεχεία κράτησε την Ελληνίδα στους δύο πόντους, και στο 4ο game της έσπασε για 4η (συνολικά) φορά το σερβίς της, για να αποκτήσει σεβαστό προβάδισμα (3-1).

Μετέπειτα όμως, η Μιχαέλα ήταν καταιγιστική στον αγωνιστικό χώρο, μιας και ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ παίρνοντας πίσω το break της αντιπάλου της, ενώ με δύο ακόμα break, αλλά και 2 άψογες υπερασπίσεις του σερβίς της, ολοκλήρωσε την ανατροπή και οδήγησε το ματς στο super tie-break (6-3).

Στην τελευταία στροφή του αγώνα, η Λάκη βρήκε ψύχραιμα και εύστοχα χτυπήματα, και επικράτησε με επιμέρους σκορ 10-7, για να πάρει το εισιτήριο για το κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις