fbpx

Rio Open: Μέγας θρίαμβος για Νόρι, υπέταξε τον Αλκαράθ στον τελικό! (vid)

Rio Open: Μέγας θρίαμβος για Νόρι, υπέταξε τον Αλκαράθ στον τελικό! (vid)

Μία από τις μεγαλύτερες νίκες και ένα από τα σπουδαιότερα τρόπαια της καριέρας του πανηγύρισε ο Κάμερον Νόρι. Ο Νο13 στον κόσμο Βρετανός επικράτησε με ανατροπή 5-7, 6-4, 7-5 του Νο2 Κάρλος Αλκαράθ στον τελικό του Rio Open, κάνοντας δικό του τον μεγάλο τίτλο. Για τον Νόρι αυτός είναι ο πέμπτος τίτλος της καριέρας του και ο πρώτος σε τουρνουά ATP500, ενώ για τον Αλκαράθ αυτός καταγράφεται ως ο τρίτος χαμένος τελικός του, έχοντας βέβαια και επτά κερδισμένους.

Στο πρώτο σετ, αν και αμφότεροι είχαν της ευκαιρίες τους για μπρέικ, έφτασαν στη συμπλήρωση 11 γκέιμ δίχως απώλειες. Σε εκείνο το σημείο ήρθε το μοναδικό μπρέικ υπέρ του 19χρονου Ισπανού, που έκανε το 7-5, κλείνοντας άμεσα και το σετ.

Στο δεύτερο μέρος, ο Αλκαράθ έσβησε διπλό μπρέικ πόιντ στο εναρκτήριο γκέιμ, έκανε μπρέικ ο ίδιος στο αμέσως επόμενο και στη συνέχεια σκαρφάλωσε στο 3-0. Ο Νόρι βρήκε μπρέικ στο 5ο γκέιμ για να μειώσει και στη συνέχεια να ισοφαρίσει σε 3-3 και έκτοτε το σετ έγινε… ροντέο!

Ακολούθησαν τρία διαδοχικά μπρέικ, με τα δύο εξ αυτών να ανήκουν στον 27χρονο Βρετανό, ο οποίος μπόρεσε έτσι να φτάσει στο 6-4 και την ισοφάριση.

Στο τρίτο μέρος πάλι ο Αλκαράθ προηγήθηκε με 2-0 χάρη σε ένα γρήγορο μπρέικ, αλλά ο Νόρι του εξουδετέρωσε άμεσα ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Η διελκυστίνδα συνεχίστηκε με άλλα δύο απανωτά μπρέικ που ανέβασαν το σκορ στο 3-3, όμως το καθοριστικό γκέιμ έμελλε να είναι το 11ο.

Εκεί, ο Βρετανός προηγήθηκε με 0-40, ο Ισπανός με τέσσερις σερί πόντους το ανέτρεψε και βρέθηκε στο πλεονέκτημα, αλλά με τρεις ακόμη πόντους από την πλευρά του ο Νόρι βρήκε το πολύτιμο μπρέικ. Στη συνέχεια, ένα κράτημα του σερβίς από τον Βρετανό έκανε το τελικό 7-5, δίνοντας φινάλε στον αγώνα έπειτα από 2 ώρες και 41 λεπτά σκληρής μάχης.

Με αυτή την ήττα ο Αλκαράθ παρέδωσε πλέον το “στέμμα” στον Νόρι, αφού ο Ισπανός ήταν ο περσινός πρωταθλητής στο Ρίο. Για τον Βρετανό αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος του από το Lyon Open του περσινού Μαΐου, ενώ στο μεσοδιάστημα είχαν προηγηθεί τρεις χαμένοι τελικοί. Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη Κυριακή Νόρι και Αλκαράθ είχαν συγκρουστεί στον τελικό του Buenos Aires Open στην Αργεντινή, με νικητή σε εκείνη την περίπτωση τον νεαρό Ισπανό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις