fbpx

Marseille Open: Στον “θρόνο” ο Χούμπερτ Χούρκατς! (vid)

Marseille Open: Στον “θρόνο” ο Χούμπερτ Χούρκατς! (vid)

Τον έκτο τίτλο της καριέρας του πανηγύρισε στο Marseille Open ο Χούμπερτ Χούρκατς. Ο Νο11 στον κόσμο Πολωνός επιβλήθηκε στον τελικό με 6-3, 7-6(4) του Μπενζαμέν Μπονζέ, παίρνοντας το πρώτο του τρόπαιο στο Τουρ από τον περασμένο Ιούνιο και το Halle Open. Στον αντίποδα, για τον Γάλλο αυτός ήταν ο δεύτερος χαμένος τελικός της καριέρας του, αναζητώντας ακόμη τον παρθενικό του τίτλο.

Στο πρώτο μέρος, ο Χούρκατς βρήκε το μπρέικ στο 4ο γκέιμ για να προηγηθεί με 3-1, ωστόσο ο Νο60 στον κόσμο Μπονζέ απάντησε λίγο αργότερα μειώνοντας σε 4-3. Στο αμέσως επόμενο γκέιμ ο Πολωνός ξαναέσπασε το αντίπαλο σερβίς για το 5-3 και με ένα κράτημα του δικού του έφτασε στο 6-3.

Στο δεύτερο σετ ο Μπονζέ είχε τρία χαμένα μπρέικ πόιντ, ο Χούρκατς δύο και έτσι οι δυο τους οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Πολωνός κατάφερε να προηγηθεί με 5-2 και στη συνέχεια έκανε… συντήρηση του πλεονεκτήματός του για να φτάσει στο 7-4 και τη νίκη έπειτα από 1 ώρα και 30 λεπτά αγώνα.

Σημειώνεται πως με την κατάκτηση του τίτλου από τον Χούρκατς επαληθεύεται και η… παράδοση του Marseille Open, που θέλει μονάχα μία φορά την τελευταία δεκαετία να παίρνει το τρόπαιο μη Ευρωπαίος τενίστας. Αυτός ήταν ο Νικ Κύργιος το 2016.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις