fbpx

Rio Open: Πρόκριση με… ιδρώτα για Αλκαράθ (vid)

Rio Open: Πρόκριση με… ιδρώτα για Αλκαράθ (vid)

Εξαιρετικά κοπιαστική υπόθεση αποδείχθηκε για τον Κάρλος Αλκαράθ η πρόκριση στα ημιτελικά του Rio Open, έστω κι αν το τελικό 6-4, 7-6(0) κόντρα στον Ντούσαν Λάγιοβιτς… αποπνέει το αντίθετο. Ο Νο2 στον κόσμο Ισπανός τα κατάφερε απέναντι στον Νο80 αντίπαλό του, καλούμενος όμως και στα δύο σετ να ανατρέψει το σε βάρος του σκορ.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο μέρος ο Σέρβος εμφανίστηκε εξαιρετικά προσυλωμένος και συγκεντρωμένος, βρίσκοντας έτσι το μπρέικ στο 5ο γκέιμ για να προηγηθεί με 3-2 και εν συνεχεία με 4-2. Κάπου εκεί όμως ήρθε το… μπλακ άουτ του Λάγιοβιτς, παράλληλα ο Αλκαράθ άρχισε να ανεβάζει εντυπωσιακά απόδοση και με τέσσερα σερί γκέιμ ο Ισπανός έφτασε στο 6-4.

Στο δεύτερο μέρος, τα πρώτα έξι γκέιμ είχαν ακριβώς την ίδια εικόνα με το πρώτο σετ. Μπρέικ, δηλαδή, για τον Λάγιοβιτς για το 3-2 που μετά έγινε 4-2. Και σε αυτή την περίπτωση ο Ισπανός απάντησε άμεσα ισοφαρίζοντας σε 4-4, το οποίο μετά έγινε 5-5, αλλά εκεί ο Σέρβος χτύπησε ξανά.

Με το δεύτερο μπρέικ του στο σετ ο Λάγιοβιτς ανέβηκε στο 6-5, σερβίροντας στη συνέχεια για να φέρει το ματς στα ίσα. Ξανά όμως ο Ισπανός έβγαλε… ένστικτο επιβίωσης και με νέο μπρέικ έκανε το 6-6 στέλνοντας τη μάχη στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο 19χρονος από τη Μούρθια εκκίνησε με δύο μίνι μπρέικ για το 3-0, γεγονός που οδήγησε σε κατάρρευση τον Λάγιοβιτς και το τελικό σκορ στο 7-0, κλείνοντας το ματς έπειτα από 1 ώρα και 54 λεπτά.

Στα ημιτελικά ο Κάρλος Αλκαράθ θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Νίκολας Χάρι και Σεμπάστιαν Μπάες. Σημειώνεται πως, μέχρι στιγμής, ο Ισπανός μετράει 7 νίκες σε 7 αγώνες που έχει δώσει εντός του 2023.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις