fbpx

Rio Open: Νίκη με… αγχωτική ανατροπή για Νόρι (vid)

Rio Open: Νίκη με… αγχωτική ανατροπή για Νόρι (vid)

Μία θέση στα ημιτελικά του Rio Open εξασφάλισε ο Κάμερον Νόρι έπειτα από τη νίκη του με 4-6, 6-1, 6-4 επί του Ούγκο Ντέλιεν. Ο Νο13 στον κόσμο Βρετανός χρειάστηκε να καταθέσει… απρόσμενα πολλές δυνάμεις στο κορτ για να κάμψει τελικά την αντίσταση του Νο111 στην κατάταξη Βολιβιανού και να φτάσει τις 16 νίκες εντός του 2023.

Στο πρώτο σετ ο Ντέλιεν αξιοποίησε το μοναδικό μπρέικ πόιντ του μόλις στο 3ο γκέιμ για να προηγηθεί με 2-1 και στη συνέχεια με 3-1. Έκτοτε, οι δυο παίκτες έπαιξαν εξαιρετικά αποτελεσματικά σε όλα τα σέρβις γκέιμ τους, κανείς εκ των δύο δεν δημιούργησε μίνι μπρέικ και με 6-4 ο Βολοβιανός πήρε το προβάδισμα.

Εντελώς διαφορετική εικόνα είχε το δεύτερο μέρος. Ο Νόρι μπήκε… γκαζωμένος και πολύ σύντομα βρέθηκε να προηγείται με 4-0. Ο Ντείλιεν βρήκε μπρέικ για να μειώσει σε 4-1, αλλά αυτό αποδείχθηκε μία βραχύβια παρένθεση, αφού με άλλα δύο γκέιμ στη σειρά ο Βρετανός έφτασε στο 6-1 και την ισοφάριση.

Στο τρίτο μέρος, κομβικό αποδείχθηκε το 5ο γκέιμ. Ο Νο13 στον κόσμο Νόρι προηγήθηκε με 0-40 και εν τέλει αξιοποίησε την τρίτη ευκαιρία του για να πετύχει το μπρέικ. Όντας αργότερα μπροστά με 5-4 και το σερβίς στα χέρια του, ο Βρετανός χρειάστηκε να σβήσει μπρέικ πόιντ και να υπερισχύσει σε ένα γκέιμ συνολικά 14 πόντων για να φτάσει στο 6-4 και να δώσει τέλος στο ματς έπειτα από 1 ώρα και 55 λεπτά μάχης.

Στα ημιτελικά ο Κάμερον Νόρι θα αναμετρηθεί με τον Μπερνάμπε Θαπάτα Μιράγες, ο οποίος επικράτησε με 6-4, 2-6, 6-4 του Άλμπερτ Ράμος Βινιόλας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις