fbpx

Rio Open: Ιστορικός θρίαμβος για Θαπάτα Μιράγες!

Rio Open: Ιστορικός θρίαμβος για Θαπάτα Μιράγες!

Μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες της καριέρας του κατέγραψε στο Rio Open ο Μπερνάμπε Θαπάτα Μιράγες, καθώς για πρώτη φορά προκρίθηκε στα ημιτελικά τουρνουά κατηγορίας ATP500. Η ιστορική πρόκριση του Ισπανού επιτεύχθηκε χάρη στη νίκη του με 6-4, 2-6, 6-4 επί του συμπατριώτη του, Άλμπερτ Ράμος Βινιόλας. Μάλιστα, αυτή η επιτυχία ήρθε μόλις μία εβδομάδα μετά την… συνολικά παρθενική του είσοδο σε ημιτελικά τουρνουά της ATP, στο Buenos Aires Open.

Στο πρώτο σετ, ο Νο47 στον κόσμο Ράμος Βινιόλας προηγήθηκε με μπρέικ στο 5ο γκέιμ, αλλά ο Νο63 στην κατάταξη αντίπαλός του απάντησε άμεσα, ισοφαρίζοντας σε 3-3. Εν τέλει, το κομβικό δεύτερο μπρέικ ήρθε στο 10ο γκέιμ για να γίνει το 6-4 υπέρ του Θαπάτα Μιράγες.

Στο δέυτερο μέρος οι δυο τους κινήθηκαν… ομαλά ως το 2-2, όμως από εκείνο το σημείο και πέρα ο 35χρονος Ράμος Βινιόλας… πάτησε γκάζι και με τέσσερα διαδοχικά γκέιμ έφτασε στο 6-2 και την ισοφάριση. Τα πάντα τελικά κρίθηκαν σε ένα τρίτο σετ που έμοιαζε πολύ με το πρώτο.

Ο 26χρονος Θαπάτα Μιράγες είχε μπρέικ από νωρίς για να προηγηθεί με 3-0, όμως ο Ράμος Βινιόλας απάντησε στο 7ο γκέιμ, για να ισοφαρίσει στη συνέχεια σε 4-4. Στο 10ο γκέιμ όμως χτύπησε ξανά ο 26χρονος. Με μπρέικ… στην αυλαία του σετ, ο Θαπάτα Μιράγες έκανε το 6-4 και έδωσε τέλος στην αναμέτρηση έπειτα από 2 ώρες και 31 λεπτά μάχης.

Στα ημιτελικά ο Ισπανός θα συγκρουστεί με το Νο2 του ταμπλό, τον Κάμερον Νόρι, ο οποίος επικράτησε με 4-6, 6-1, 6-4 του Ούγκο Ντέλιεν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις