fbpx

Qatar Open: Πρωταθλητής στη Ντόχα ο Μεντβέντεφ (vids)

Qatar Open: Πρωταθλητής στη Ντόχα ο Μεντβέντεφ (vids)

Τον τίτλο του Qatar Open κατέκτησε ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, νικώντας στον μεγάλο τελικό της Ντόχα τον Άντι Μάρεϊ με 2-0 σετ (6-4, 6-4), μετά από μία ώρα και 46 λεπτά αγώνα, φτάνοντας για 2η φορά διαδοχική φορά στην κορυφή, έπειτα από την κατάκτηση του ABN AMRO Open στο Ρότερνταμ.

Απόλυτα επιτυχημένο το ντεμπούτο του 27χρονου Ρώσου τενίστα στη Ντόχα, συνδυάζοντάς το με τίτλο, ενώ έφτασε και τις 9 διαδοχικές νίκες στο Tour.

Στο 1ο σετ, ο Ντανιίλ ξεκίνησε με break, ενώ διπλασίασε τις “παραβιάσεις” στο σερβίς του αντιπάλου του στο 5ο game, χτίζοντας διαφορά ασφαλείας (4-1).

Άμεση απάντηση από τον 35χρονο Βρετανό τενίστα, που πήρε πίσω το ένα από τα δύο break (2-4), όμως δεν είχαμε κάποιο νέο break και έτσι η πρώτη στροφή του αγώνα ολοκληρώθηκε με νικητή τον No. 8 του κόσμου (6-4).

Στο 2ο και τελευταίο σετ της αναμέτρησης, αν και πάλι ξεκίνησε καλύτερα ο Μεντβέντεφ, ο Μάρεϊ κατάφερε να επιστρέψει στη διεκδίκηση του ματς, σβήνοντας το αρχικό break, αλλά και προσπερνώντας με love game (4-3).

Σε εκείνο το σημείο όμως, ο Ρώσος με δικό του love game, έπειτα με το 4ο προσωπικό του break, και τέλος με σωστή υπεράσπιση του σερβίς του, έφτασε στη straight νίκη, συμπληρώνοντας μάλιστα και 71 συμμετοχές σε επίσημους τελικούς (6-4).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις