fbpx

Dubai Tennis Championships: Θρίαμβος της Κρεϊτσίκοβα κόντρα στη No. 1 του κόσμου (vids)

Dubai Tennis Championships: Θρίαμβος της Κρεϊτσίκοβα κόντρα στη No. 1 του κόσμου (vids)

Τον τίτλο του Dubai Tennis Championships κατέκτησε η Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα, κερδίζοντας στον μεγάλο τελικό την Ίγκα Σφιόντεκ με 2-0 σετ (6-4, 6-2), μετά από μία ώρα και 31 λεπτά αγώνα, και έφτασε τους 6 WTA τίτλους στην καριέρα της.

Η 27χρονη Τσέχα τενίστρια, που για να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης απέκλεισα ονόματα της ελίτ και του Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης, όπως των Ντάρια Κασάτκινα, Αρίνα Σαμπαλένκα και Τζέσικα Πεγκούλα, έφτασε δίκαια στην κορυφή του Ντουμπάι, παίζοντας κυριαρχικά απέναντι στην No. 1 του κόσμου.

Στο 1ο σετ, η Κρεϊτσίκοβα ξεκίνησε δυναμικά στο κορτ, κάνοντας break στο εναρκτήριο game, και διατηρώντας το προβάδισμά της μέχρι και το 5ο, μιας και στο αμέσως επόμενο η 21χρονη Πολωνή της το έσβησε, για να επαναφέρει τις ισορροπίες στο ακέραιο (3-3).

Από ένα break μοιράστηκαν στα δύο επόμενα games (4-4), για να σπάσει για 3η φορά (έως τότε) το σερβίς της Σφιόντεκ η Τσέχα, και να κλείσει με love game την πρώτη στροφή του αγώνα, βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτηση του τίτλου (6-4).

Στο 2ο και τελευταίο σετ, αν και μέχρι το 4ο game το παιχνίδι έμοιαζε ισορροπημένο (2-2), η No. 30 της WTA κατάταξης πάτησε ξανά το γκάζι, και με δικό της σερί 4/4 κερδισμένα games, ολοκλήρωσε τη straight νίκη, και έφτασε δίκαια στην κορυφή της διοργάνωσης, επικρατώντας απέναντι στην πιο φορμαρισμένη τενίστρια της εποχής (6-2).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις