fbpx

Πρόκριση στους “8” του διπλού στο Μεξικό για την Δέσποινα Παπαμιχαήλ

Πρόκριση στους “8” του διπλού στο Μεξικό για την Δέσποινα Παπαμιχαήλ

Την πρόκριση για την προημιτελική φάση του WTA 250 τουρνουά στη Μέριδα του Μεξικό για τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που έχει για παρτενέρ της την Σιμόνα Γουόλτερτ, και διεξάγεται το χρονικό διάστημα 20-26/02.

Η ομάδα της 29χρονης Ελληνίδας τενίστριας επικράτησε με 2-1 στα σετ της Αμερικανίδας Ίνγκριντ Νιλ και της Ολλανδέζας Βαν Ντερ Χόεκ (6-2, 2-6, 10-5), μετά από μία ώρα και 9 λεπτά αγώνα, και θα διεκδικήσει την είσοδό της στην τελική 4αδα, απέναντι στις Κινέζες Ξι Γουάνγκ και Λιν Ζου.

Στο 1ο σετ, μέχρι τα πρώτα τέσσερα games το παιχνίδι έδειχνε ισορροπημένο (2-2), με τις δύο πλευρές να έχουν ήδη από ένα break. Από το αμέσως επόμενο, όμως, η Ελληνοελβετική δυάδα έτρεξε ένα καθοριστικό σερί με 4/4 κερδισμένα games, έχοντας στο ενδιάμεσο δύο νέα break, και κατέκτησε εύκολα την πρώτη στροφή του αγώνα.

Στο 2ο σετ, ήταν η σειρά των Νιλ και Χόεκ να μπουν πιο δυνατά στο κορτ, απαντώντας με δικό τους καθοριστικό (για την εξέλιξη) σερί, για να χτίσουν απόσταση (4-0). Παπαμιχαήλ και Γουόλτερτ μείωσαν προσωρινά, παίρνοντας πίσω το ένα από τα δύο break (4-2), όμως δεν κατάφεραν να αποσοβήσουν την απώλεια του 2ου σετ, και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο super tie-break (6-2).

Εκεί, μετά από 12 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα “μάχης”, Δέσποινα και Σιμόνα βρήκαν πιο εύστοχα και ψύχραιμα χτυπήματα, και επικράτησαν με επιμέρους σκορ 10-5, για να περάσουν στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις