fbpx

Τζόκοβιτς: «Αύριο ταξιδεύω για το Ντουμπάι – Έχουμε πολύ δρόμο για το US Open»

Τζόκοβιτς: «Αύριο ταξιδεύω για το Ντουμπάι – Έχουμε πολύ δρόμο για το US Open»

Επιβεβαίωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς τη συμμετοχή του στο επερχόμενο Dubai Tennis Championships, το οποίο ξεκινά στις 27/02 και ολοκληρώνεται στις 04/03, ενώ ακόμα δεν είναι σίγουρη η παρουσία του τόσο στο India Wells, όσο και στο Miami Open.

Παράλληλα, ο No. 1 του κόσμου δήλωσε πως πλησιάζει στο καλύτερο (δυνατό) επίπεδο φυσικής κατάστασης, ενώ έχει αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε στη Μελβούρνη, ο οποίος δεν τον εμπόδισε να κατακτήσει το Australian Open.

«Αύριο ταξιδεύω για το Ντουμπάι. Έχω αναρρώσει σχεδόν στο 100%, τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά και νιώθω ότι πλησιάζω το καλύτερό μου επίπεδο», είπε αρχικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Σχετικά με τη συμμετοχή του σε India Wells και Miami Open, είπε: «Ακόμα δεν ξέρω αν θα μπορέσω να πάω στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η διαδικασία έχει ήδη εκκινήσει, αλλά δεν είναι στον έλεγχό μου. Θα ήθελα πολύ να παίξω και ελπίζω πως οι άνθρωποι που θα πάρουν την απόφαση, θα μου το επιτρέψουν. Έχω μεγάλη επιθυμία για να βρίσκομαι εκεί.

Πέρσι έχασα όλα τα αμερικάνικα τουρνουά, οπότε δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί αν δεν παίξω. Αλλά ελπίζω πως δεν θα συμβεί αυτό, παρόλο που τα πρόσφατα αποτελέσματα στην Αυστραλία απέδειξαν πως δεν επηρεάζουν τόσο το τένις μου αυτές οι απουσίες. Ακόμα έχουμε πολύ δρόμο για το US Open, ελπίζω πως θα είμαι εκεί».

Σχετικά με την παραμονή του στο No. 1 για 377 εβδομάδες, είπε: «Η Στέφ Γκραφ είναι ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους του αθλήματός μας, σε άνδρες και γυναίκες, γι’ αυτό και τη θαυμάζω πολύ. Είναι πολύ κολακευτικό που ισοφάρισα το ρεκόρ της και που θα το ξεπεράσω την επόμενη εβδομάδα. Το να βρεθώ στο Νο.1 και να κερδίσω το Wimbledon, ήταν τα δυο μεγαλύτερα όνειρα που είχα όταν ήμουν μικρός.

Όταν τα έκανα και τα δυο το 2011, έπρεπε να κάνω νέα όνειρα, γιατί είναι πολύ σημαντικό να έχεις όνειρα. Σου επιτρέπουν να ξεπεράσεις τα όριά σου, να πάρεις το καλύτερο από τις δυνατότητές σου. Είμαι πολύ περήφανος. Δεν είναι μια προσωπική επιτυχία, σε αυτό συμμετέχουν και η οικογένειά μου και η ομάδα μου».

Σχετικά με τον Κάρλος Αλκαράθ, αλλά και τον Ράφαελ Ναδάλ, είπε: «Ο Αλκαράθ παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είναι απίστευτο το πως επέστρεψε μετά από τραυματισμούς και μήνες απουσίας και κατάφερε να έχει αυτά τα αποτελέσματα. Δείχνει χαρακτήρα πολύ ώριμου παίκτη, έχει μια πολύ καλή ομάδα πίσω του και του αξίζουν όλες οι επιτυχίες του. Φέρνει μια φρέσκια ενέργεια στο τένις, είναι πολύ δυναμικός άνθρωπος και παίκτης. Του αξίζουν όλα.

Ο βασικός μου αντίπαλος όμως παραμένει ο Ναδάλ. Παρότι ο Αλκαράθ είναι στο Νο. 2 και είναι πιθανότατα ένας μελλοντικός θρύλος του αθλήματός μας, νιώθω πως είναι δύσκολο να σβήσουμε έτσι απλά το rivalry που έχω με τον Ναδάλ. Ο Ναδάλ είναι πιθανότατα ο μεγαλύτερος αντίπαλος ολόκληρης της καριέρας μου. Θα ήθελα να τον αντιμετωπίσω σε ακόμα έναν τελικό στο Roland Garros».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις