fbpx

Rotterdam Open: Πρωταθλητής με… ανατροπή ο Μεντβέντεφ! (vid)

Rotterdam Open: Πρωταθλητής με… ανατροπή ο Μεντβέντεφ! (vid)

Πρωταθλητής του Rotterdam Open για το 2023 στέφθηκε ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ. Ο Νο11 στον κόσμο Ρώσος, επικράτησε με 5-7, 6-2, 6-2 του Γιανίκ Σίνερ σε έναν συναρπαστικό τελικό, κατακτώντας έτσι τον πρώτο τίτλο του εντός της σεζόν. Παράλληλα, αυτός ήταν ο 16ος τίτλος καριέρας για τον Μεντβέντεφ σε ένα σύνολο 28 τελικών, την ώρα που ο Ιταλός έμενε στους επτά τίτλους σε ένα σύνολο εννέα τελικών.

Στο πρώτο μέρος, ο Ρώσος πλήρωσε την αδυναμία του σε δεύτερο σερβίς (5/14 πόντους), με τον Σίνερ να αξιοποιεί και τα δύο μπρέικ πόιντ που δημιούργησε, για να φτάσει στο 7-5.

Αντιθέτως, στο δεύτερο σετ ο Νο14 στον κόσμο Ιταλός είχε τρία χαμένα μπρέικ πόιντ. Έτσι, τα δύο μπρέικ που δέχθηκε ήταν καθοριστικά για να διαμορφωθεί το 6-2.

Στο τρίτο μέρος, ο 27χρονος Ρώσος βρήκε νωρίς το μπρέικ για να προηγηθεί με 3-1, έσβησε το μοναδικό μπρέικ πόιντ του Σίνερ και με ένα νέο σπάσιμο του αντίπαλου σερβίς στο 7ο γκέιμ ανέβηκε στο 5-2, το οποίο λίγο αργότερα μετέτρεψε σε 6-2, για να δώσει τέλος στον αγώνα έπειτα από 2 ώρες και 29 λεπτά μάχης.

Σημειώνεται πως από τους 16 τίτλους του Μεντβέντεφ οι 15 έχουν έρθει σε σκληρή επιφάνεια, με τον συγκεκριμένο να είναι ο τρίτος σε τουρνουά κατηγορίας ATP 500. Στον αντίποδα, για τον Σίνερ αυτή ήταν η πρώτη ήττα σε τελικό από το Indian Wells του 2021, έχοντας μεσολαβήσει πέντε κατακτήσεις τίτλων.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις