fbpx

Πρόκριση στους “8” του διπλού της Μασσαλίας για τον Πέτρο Τσιτσιπά

Πρόκριση στους “8” του διπλού της Μασσαλίας για τον Πέτρο Τσιτσιπά

Την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Open 13 Provence, που διεξάγεται στη Μασσαλία, πήρε ο Πέτρος Τσιτσιπάς, που έχει για συμπαίκτη του τον Λούκα Σάντσεζ.

Η Ελληνογαλλική δυάδα επικράτησε των Γκρεγκουάρ Μπαρέρ και Αλμπάνο Ολιβέτι με 2-0 στα σετ (6-1, 7-6(1), μετά από μία ώρα και 12 λεπτά αγώνα, και συνεχίζουν στις 8 καλύτερες ομάδες του Γαλλικού τουρνουά.

Στο 1ο σετ, μέχρι το 2ο game οι ισορροπίες της αναμέτρησης ήταν απόλυτα μοιρασμένες, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά, η ομάδα του 22χρονου Έλληνα τενίστα πάτησε το γκάζι, και με σερί 5/5 κερδισμένα games, αλλά και 2 break στο ενδιάμεσο, πήρε την πρώτη στροφή του αγώνα (6-1).

Στο 2ο και τελευταίο σετ, με βάση την εξέλιξη του αγώνα, καμία από τις δύο πλευρές δεν κατάφερε να σπάσει το σερβίς της άλλης, και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο tie-break, για να κριθεί εκεί ο νικητής ή αν το ματς πάει σε 3ο σετ.

Εκεί, μετά από 8 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα “μάχης”, Πέτρος και Λούκα κυριάρχησαν με εύστοχα και ψύχραιμα χτυπήματα, και επικράτησαν με επιμέρους σκορ 7-1, για να περάσουν στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Στους “8”, το Ελληνογαλλικό δίδυμο θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο είτε των Σαντιάγκο Γκονζάλες και Εντουαρντ ΡοζέρΒασελάν, είτε των Μπενζαμά Μπονζί και Άρθουρ Ρίντερκνες, με φόντο μία θέση στην τελική 4αδα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις