fbpx

Delray Beach Open: Στον “θρόνο” ο Φριτς (vid)

Delray Beach Open: Στον “θρόνο” ο Φριτς (vid)

Πρωταθλητής… εντός έδρας στο Delray Beach Open στέφθηκε ο Τέιλορ Φριτς. Ο Νο7 στον κόσμο Αμερικανός και Νο1 του ταμπλό, επιβλήθηκε στον μεγάλο τελικό με 6-0, 5-7, 6-2 του Μίομιρ Κετσμάνοβιτς, κατακτώντας έτσι τον πρώτο τίτλο του εντός του 2023 και συνολικά πέμπτο στην καριέρα του. Αντιθέτως, ο Σέρβος ηττήθηκε για δεύτερη φορά σε σύνολο τριών τελικών καριέρας, παραμένοντας με μοναδικό τρόπαιο εκείνο του Austrian Open του 2020.

Στο πρώτο μέρος ο Νο33 στον κόσμο Κετσμάνοβιτς ήταν… εξαφανισμένος, με αποτέλεσμα ο Φριτς να φτάσει άκοπα στο 6-0.

Αντιθέτως, στο δεύτερο σετ ο Σέρβος επανήλθε σε… φυσιολογική αγωνιστική εικόνα, έστω κι αν χρειάστηκε να σβήσει τρία μπρέικ πόιντ του Φριτς, εκ των οποίων το τελευταίο ήταν match point στο 5-4. Έτσι, βρίσκοντας το μοναδικό δικό του μπρέικ πόιντ στο 11ο γκέιμ και αξιοποιώντας το, έφτασε στο προβάδισμα και εν συνεχεία στο 7-5.

Στο τρίτο μέρος, ο 25χρονος Αμερικανός βρήκε το μπρέικ στο 4ο γκέιμ για να προηγηθεί με 3-1 και έκτοτε… όλα πήραν τον δρόμο τους. Ο Κετσμάνοβιτς δεν μπόρεσε ποτέ να απειλήσει και με ένα νέο μπρέικ στο 8ο γκέιμ ο Φριτς έκλεισε το ματς έπειτα από 1 ώρα και 57 λεπτά.

Σημειώνεται πως ο Τέιλορ Φριτς μετράει πια τέσσερις σερί κερδισμένους τελικούς, αρχής γενομένης από εκείνον του Indian Wells του 2022. Επιπρόσθετα, έγινε ο παίκτης με την υψηλότερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη (Νο7) που στέφεται πρωταθλητής στο Delray Beach Open, από το 1993 που διεξήχθη για πρώτη φορά το τουρνουά μέχρι και σήμερα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις