fbpx

Rotterdam Open: “Τιτανομαχία” Σίνερ-Μεντβέντεφ στον τελικό! (vid)

Rotterdam Open: “Τιτανομαχία” Σίνερ-Μεντβέντεφ στον τελικό! (vid)

Γιανίκ Σίνερ και Ντανιίλ Μεντβέντεφ θα διασταυρώσουν σήμερα τα ξίφη τους στον μεγάλο τελικό του Rotterdam Open. Αμφότεροι έφτασαν ως εδώ με αρκετά πειστικές εμφανίσεις και πλέον μεταξύ τους θα κριθεί το ποιος θα διαδεχθεί τον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ στον “θρόνο” του τουρνουά της Ολλανδίας.

Ο Γιανίκ Σίνερ ουσιαστικά μετράει ένα σερί 7 νικών, καθώς προέρχεται από την κατάκτηση του Montpellier Open την προηγούμενη εβδομάδα. Έχει παίξει 8 τελικούς στην καριέρα του, βγαίνοντας νικητής στον αξιοπρόσεκτο αριθμό των 7 περιπτώσεων. Τώρα, θα επιχειρήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του να κατακτήσει δύο τίτλους σε δύο διαδοχικές εβδομάδες. Επιπρόσθετα, ο Σίνερ θα παλέψει για τον δεύτερο τίτλο διοργάνωσης ATP500 στην καριέρα του, έπειτα από το Washington Open του 2021.

Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ από την πλευρά του, αν και προέρχεται από μία μέτρια περίοδο, με αποτέλεσμα να πέσει ακόμη και στο Νο12 του κόσμου (ήταν Νο1 μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου), έχει ήδη εξασφαλίσει με την παρουσία του στον τελικό την επιστροφή στο Top 10. Για τον Ρώσο αυτός θα είναι ο 28ος τελικός καριέρας, έχοντας κερδίσει ως τώρα 15 τρόπαια. Το τελευταίο εξ αυτών είχε έρθει τον περασμένο Οκτώβριο, στο Vienna Open.

Σίνερ και Μεντβέντεφ στις μεταξύ τους μάχες έχουν εξόχως… μονόπλευρη παράδοση, καθώς ο Ιταλός δεν έχει νικήσει ποτέ τον Ρώσο. Συγκεκριμένα, οι δυο τους έχουν αναμετρηθεί άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν, όλες σε σκληρή επιφάνεια και ο Μεντβέντεφ βγήκε σε όλες νικητής. Ως συναρπαστικότερη εξ αυτών διακρίνεται αναμφίβολα η μάχη τους στα ATP Finals του 2021. Αυτή, πάντως, θα είναι η πρώτη φορά που Σίνερ και Μεντβέντεφ θα συγκρουστούν σε τελικό τουρνουά.

YouTube video

Ο τελικός θα αρχίσει στις 16:30 ώρα Ελλάδος, ενώ ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη θα υπάρχει από το Cosmote Sport 6HD.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις