fbpx

Σαν σήμερα: Η επική ανατροπή του Τσιτσιπά στον Ναδάλ στο Australian Open του 2021 (vid)

Σαν σήμερα: Η επική ανατροπή του Τσιτσιπά στον Ναδάλ στο Australian Open του 2021 (vid)

Ένα σπουδαίο επίτευγμα είχε πραγματοποιήσει σαν σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, νικώντας με ανατροπή στα σετ τον Ράφαελ Ναδάλ, στο πλαίσιο των προημιτελικών του Australian Open 2021, για την είσοδό του στην τελική 4αδα του Grand Slam.

Το ματς:

Ο 22χρονος (τότε) Έλληνας τενίστας είχε βρεθεί με δύο σετ πίσω στη μεγάλη αναμέτρηση, με τον Ράφα να δείχνει καταιγιστικός στο κορτ, αποφασισμένος για την πρόκριση. Ο Ισπανός είχε κερδίσει την πρώτη “μάχη” με 6-3, ενώ στο δεύτερο σετ επικράτησε ακόμα πιο εύκολα με 6-2.

Στο τρίτο σετ, ο No. 6 (τότε) του κόσμου πείσμωσε και επέστρεψε ανταγωνιστικός στο ματς, οδηγώντας το στο tie-break, όπου φάνηκε πιο ψύχραιμος, και επικράτησε με επιμέρους σκορ 7-4, για να μειώσει τη διαφορά (2-1).

Στο τέταρτο σετ, ο Στέφανος είχε πλέον το μομέντουμ, και με το κομβικό break στο 9ο game της αναμέτρησης, κατάφερε να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα, το οποίο και εκμεταλλεύτηκε άμεσα. Υπερασπίστηκε το σερβίς του στο 10ο και τελευταίο game, και οδήγησε τον αγώνα σε 5ο και τελευταίο σετ (6-4).

Εκεί, και πάλι με τη ψυχολογία στα ύψη, ο Έλληνας πρωταθλητής κρατούσε απαραβίαστο το σερβίς του, και στο 11ο game κατάφερε να ξανά σπάσει το σερβίς του Ισπανού αντιπάλου του, αφήνοντάς τον μάλιστα στο μηδέν, για να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή στο αμέσως επόμενο, και να προκριθεί στα ημιτελικά του θεσμού.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις