fbpx

Qatar Open, Σάκκαρη-Πεγκούλα 1-2: Ήττα και εκτός τελικού (vids)

Qatar Open, Σάκκαρη-Πεγκούλα 1-2: Ήττα και εκτός τελικού (vids)

Δεν τα κατάφερε η Μαρία Σάκκαρη απέναντι στην Τζέσικα Πεγκούλα, καθώς ηττήθηκε με 2-1 σετ (6-2, 4-6, 6-1) μετά από 2 ώρες παιχνιδιού, στο πλαίσιο του πρώτου χρονικά ημιτελικού του Qatar Open, και έμεινε εκτός τελικού στη Ντόχα.

Στο 1ο σετ, η 28χρονη Αμερικανίδα ξεκίνησε καλύτερα στο κορτ, κάνοντας break με το “καλησπέρα”, ενώ στη συνέχεια κράτησε τη Μαρία στους δύο πόντους, για να πάρει καθαρό προβάδισμα (2-0).

Μέχρι το 4ο game η διαφορά παρέμεινε σταθερή (3-1), ώσπου στο αμέσως επόμενο η Πεγκούλα ξανά έσπασε το σερβίς της Σάκκαρη, και αύξησε περαιτέρω την απόσταση (4-1).

Στο 6ο game ήρθε η πρώτη αντίδραση της No. 7 του κόσμου, που έσβησε το ένα από τα δύο break της αντιπάλου της (4-2), αλλά δεν κράτησε για πολύ η προσπάθειά της, μιας και η Αμερικανίδα απάντησε με break άμεσα, και υπερασπίστηκε στο 8ο και τελευταίο game το σερβίς της, για να κλείσει με άνεση την πρώτη στροφή του αγώνα (6-2).

Στο 2ο σετ, πάλι η No. 4 της παγκόσμιας κατάταξης ξεκίνησε εντυπωσιακά, αφού άρχισε με break, και εν συνεχεία στάθηκε εξαιρετικά από τη γραμμή του σερβίς, για το πρώτο προσπέρασμα της επανάληψης (2-0).

Η Σάκκαρη επέστρεψε στη διεκδίκηση του σετ, αρχικά με σωστή υπεράσπιση στου σερβίς της, ενώ στο 4ο game πραγματοποίησε το 2ο break της στην αναμέτρηση (2-2). Στο 5ο game όμως, πάλι η Αμερικανίδα βρήκε τον τρόπο να “παραβιάσει” το σερβίς της Μαρίας, και έτσι πήρε και πάλι τα ηνία του αγώνα στα χέρια της (3-2).

Στο 6ο game, η Πεγκούλα χρειάστηκε ένα μεγάλο hold για να σώσει το break, κάνοντας έτσι αποφασιστικό βήμα για τη νίκη (4-2), αλλά η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να γυρίσει το ματς, με δύο αλάνθαστες υπερασπίσεις στο σερβίς της, αλλά και δύο καθοριστικά break στο 8ο και στο 10ο game, στέλνοντας το ματς σε 3ο και τελευταίο σετ (6-4).

Στο 3ο και τελευταίο σετ, αμφότερες ξεκίνησαν με break, κρατώντας το ματς αμφίρροπο για τη συνέχεια (1-1).

Από το 3ο game και μετά όμως, η Πεγκούλα κυριάρχησε στο κορτ κυριολεκτικά, κατακτώντας 5 συνεχόμενα games, έχοντας στο ενδιάμεσο τρία νέα break, φτάνοντας συνολικά τα 9(!), ολοκληρώνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τις αγωνιστικές της προσπάθειες, για να περάσει στον μεγάλο τελικό του Κατάρ (6-1).

Στον μεγάλο τελικό, η Τζέσικα θα περιμένει να βρει απέναντι της τη νικήτρια του δεύτερου χρονικά ημιτελικού του Qatar Open, ανάμεσα σε Ίγκα Σφιόντεκ και Βερόνικα Κουντερμέτοβα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις