fbpx

Qatar Open, Σάκκαρη-Γκαρσία 2-1: Τρομερή εμφάνιση και πρόκριση στα ημιτελικά! (vid)

Qatar Open, Σάκκαρη-Γκαρσία 2-1: Τρομερή εμφάνιση και πρόκριση στα ημιτελικά! (vid)

Μετά από το Λιντς την περασμένη εβδομάδα η Μαρία Σάκκαρη θα βρεθεί σε ημιτελική φάση για 2η σερί εβδομάδα μετά από τη δραματική νίκη κόντρα στη Νο. 5 της παγκόσμιας κατάταξης Καρολίν Γκαρσία με 6-2, 6-7(5), 7-6(5) σ’ ένα παιχνίδι που κράτησε 2 ώρες και 45 λεπτά για τα προημιτελικά του Qatar Open που διεξάγεται στην Ντόχα.

Μετά από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, από το 1ο σετ και μετά η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία της στο πολύ δύσκολο σημείο του tie-break στο 3ο σετ όπου βρέθηκε πίσω με 3/1 φτάνοντας σε μια πολύ μεγάλη νίκη, αλλά και στην back-to-back πρόκριση στα ημιτελικά.

Με το σερβίς να είναι για ένα ακόμα παιχνίδι στήριγμα, η Σάκκαρη τελείωσε το ματς με 73% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς σβήνοντας και τα τρία break-points της Γκαρσία.

Στο 1ο σετ η Σάκκαρη έκανε ό,τι ήθελε στο κορτ και με δύο break προηγήθηκε με 5-1 για να κλείσει άνετα το σετ μετά από μόλις 36 λεπτά κάνοντας το 1-0.

Η Γκαρσία στο 2ο σετ εμφανίστηκε πιο ανταγωνιστική εντός κορτ πιέζοντας αρκετά το σερβίς της Σάκκαρη και αλλάζοντας τακτική μπαίνοντας αρκετά βαθιά στο δεύτερο σερβίς της Ελληνίδας τενίστριας.

Μάλιστα στο 10o game απείλησε με set-point το οποίο η Σάκκαρη το έσβησε ισοφαρίζοντας σε 5-5. Το σετ οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου η Σάκκαρη είχε την ευκαιρία να κλείσει το ματς παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια της προηγούμενη με 5/4, όμως στη συνέχεια η Γκαρσία με τρεις σερί πόντους έφτασε στο 7/5 φέρνοντας τον προημιτελικό στα ίσια (1-1).

Παρόμοια ήταν η εξέλιξη και του 3ου σετ με Γκαρσία να παίρνει νωρίς προβάδισμα με 3/1. Ωστόσο, η Σάκκαρη δεν την άφησε να ξεφύγει και με mini break ισοφάρισε σε 3/3. Το καθοριστικό mini-break ήρθε λίγο αργότερα με την Ελληνίδα τενίστρια να κάνει το 6/4.

Η Γκαρσία μείωσε σε 6/5, όμως στο 2ο match-point η Σάκκαρη έκλεισε το ματς μ’ ένα πανέμορφο passing-shot παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης για 2η σερί χρονιά.

Εκεί θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Τζέσικα Πεγκούλα η οποία κέρδισε εύκολα τη Βραζιλιάνα Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια με 6-3, 6-2.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις