fbpx

Rotterdam Open, Τσιτσιπάς-Ρουσουοβόρι 2-0: Όταν βρήκε ρυθμό απλά προκρίθηκε…(vid)

Rotterdam Open, Τσιτσιπάς-Ρουσουοβόρι 2-0: Όταν βρήκε ρυθμό απλά προκρίθηκε…(vid)

O Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο του 1ου σετ απέναντι στον Φινλανδό και Νο. 52 του κόσμου Εμίλ Ρουσουβουόρι επικρατώντας με 7-5, 6-1 σε 93 λεπτά εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τον 2ο γύρο του ABN AMRO Open.

Ο Έλληνας τενίστας έφτασε τις 13 νίκες τη φετινή σεζόν (11 στο Tour), αλλά και τη 2η απέναντι στον Φινλανδό μετά από το επίσης indoor τουρνουά της Στοκχόλμης το 2022.

Μέχρι τα τέλη του 1ου σετ ο Τσιτσιπάς αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα στα περασμένα πρώτα σερβίς με το ποσοστό να ξεπερνάει με το ζόρι το 40% γεγονός που ανάγκασε τον Νο. 3 του κόσμου να παίξει με 2ο σερβίς. Το 55% των κερδισμένων πόντων δεν βοήθησαν σε εκείνο το σημείο τον Τσιτσιπά, με τον Ρουσουβουόρι να φτάνει σε break το οποίο και εξαργύρωσε αμέσως μετά παίρνοντας προβάδισμα με 4-2.

Στο 9ο game άλλαξε όλο το παιχνίδι. Ο Τσιτσιπάς φτάνει στο πιο δύσκολο hold στον αγώνα (διάρκειας 8 λεπτών) μειώνοντας σε 5-4, με τον Ρουσουβουόρι να παίρνει τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το σετ. Ωστόσο, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να βρει λύσεις στο σερβίς του Φινλανδού την κατάλληλη στιγμή και παίρνοντας πίσω το χαμένο του σερβίς ισοφάρισε σε 5-5.

Ο Τσιτσιπάς είχε βρει ρυθμό την ίδια ώρα που ο Ρουσουβουόρι ήταν σε αγωνιστική κρίση. Ο Έλληνας τενίστας με hold, αλλά και με το 2ο break του στο σετ θα πάρει και τα επόμενα δύο σετ κάνοντας το 1-0.

Στο 2ο σκέλος του αγώνα ο Τσιτσιπάς είχε βρει τα πατήματα στο κορτ, διάβαζε εξαιρετικά το σερβίς του αντιπάλου του, αλλά και ο ίδιος είχε ανεβάσει τα ποσοστά του πίσω από τη θέση του σερβίς. Από την αρχή του ο Τσιτσιπάς πίεσε το σερβίς του Ρουσουβουόρι ο οποίος έσβησε ένα break-point του Έλληνα τενίστα ισοφαρίζοντας δύσκολα σε 1-1.

Αυτό ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game για τον Φινλανδό στο τουρνουά, με τον Τσιτσιπά να κατακτά τα επόμενα 5 games φτάνοντας τελικά σε μια εύκολη πρόκριση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 24χρονος από το 3-5 του 1ου σετ και μετά κατέκτησε τα 10 από τα 11 games μέχρι το τέλος του αγώνα δείχνοντας ότι ήταν (από ένα σημείο και μετά) το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης.

Ο Τσιτσιπάς την Τετάρτη (15/2) έχει ρεπό καθώς θα περιμένει να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του ο οποίο θα προκύψει από την αναμέτρηση του Γάλλο Μπενζαμάν Μπονζί κόντρα στον Ιταλό Γιανίκ Σίνερ.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Τσιτσιπάς – Ρουουσουβουόρι 2-0 ΣΕΤ |HIGHLIGHTS|”,”description”:”Τσιτσιπάς – Ρουουσουβουόρι 2-0 ΣΕΤ |HIGHLIGHTS|”,”thumbnailUrl”:”https://isthumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wMi8xNC8yMC8zMl8yM182M2ViZWZkNzBmM2EyLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT4M12S”,”uploadDate”:”2023-02-14T20:34:35.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cqikl76qwmc9″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις