fbpx

Rotterdam Open: Πρόκριση-θρίλερ για Χούρκατς! (vid)

Rotterdam Open: Πρόκριση-θρίλερ για Χούρκατς! (vid)

Το εισιτήριο για τον 2ο Γύρο του Rotterdam Open κατέκτησε ο Χούμπερτ Χούρκατς, ο οποίος έπειτα από μία συναρπαστική και εξόχως οριακή μάχη επικράτησε με 7-5, 6-7(7), 7-6(4) του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ. Μάλιστα, ο Πολωνός θα μπορούσε να είχε τερματίσει τη μάχη αρκετά νωρίτερα, χάνοντας τριπλό ματς πόιντ στο τάι μπρέικ του δεύτερου σετ.

Συγκεκριμένα, το ματς άρχισε με τους δύο παίκτες να πηγαίνουν σε σταθερά κρατήματα του σερβίς επί 11 γκέιμ στο πρώτο μέρος. Εκεί ήρθε και το καίριο πλήγμα, με τον Χούρκατς να βρίσκει μπρέικ πόιντ και να το αξιοποιεί για να κλείσει το σετ στο 7-5. Στο δεύτερο μέρος όμως ο Νο24 στον κόσμο Ισπανός αρχικά έσβησε διπλό μπρέικ πόιντ στο 2ο γκέιμ και στο αμέσως επόμενο είχε ο ίδιος το σπάσιμο για να προηγηθεί με 2-1.

Η απάντηση του Νο10 στον κόσμο Πολωνού ήταν άμεση, καθώς στο επόμενο γκέιμ είχε ο ίδιος μπρέικ, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Έκτοτε, αν και υπήρξαν μερικά… γεμάτα γκέιμ, δεν προέκυψε άλλο μπρέικ πόιντ ως το 6-6. Στη διαδικασία του τάι μπρέικ ο Χούρκατς έμοιαζε να κλειδώνει τη νίκη όταν προηγήθηκε με 6-3, όμως είδε τον αντίπαλό του να παίρνει τέσσερις σερί πόντους και να προηγείται με 7-6. Εν τέλει, το ένα μίνι μπρέικ ακόμη που χρειαζόταν ήρθε για τον Μπαουτίστα Αγκούτ και έκλεισε το σετ στο 9-7.

Στο τρίτο μέρος, ο Χούρκατς έκανε το σπουδαίο βήμα στο 7ο γκέιμ, βρίσκοντας μπρέικ για το 4-3. Όταν όμως βρέθηκε στο 5-4 και με το σερβίς στα χέρια του, ο Ισπανός έβγαλε… ένστικτο επιβίωσης και με δικό του μπρέικ έσωσε το ματς, στέλνοντάς το λίγο αργότερα στο τάι μπρέικ. Εκεί, ξανά ο Πολωνός μπήκε δυναμικά και προηγήθηκε με 6-2. Ο Ισπανός μείωσε σε 6-4, όμως η αντεπίθεση σταμάτησε εκεί, με τον Χούρκατς να κλείνει το σετ στο 7-4 και συνολικά το ματς έπειτα από ακριβώς 3 ώρες αγώνα.

Στην επόμενη φάση ο Χούμπερτ Χούρκατς θα αναμετρηθεί με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, ο οποίος επιβλήθηκε τη Δευτέρα με 6-1, 6-3, του Ασλάν Καράτσεφ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις