fbpx

Qatar Open, Σάκκαρη-Ζενγκ 2-1: Δύσκολη πρόκριση στην Ντόχα (vid)

Qatar Open, Σάκκαρη-Ζενγκ 2-1: Δύσκολη πρόκριση στην Ντόχα (vid)

Λίγα 24ωρα μετά τον αποκλεισμό της στην ημιτελική φάση του WTA 250 τουρνουά του Λιντς, από την Πέτρα Μάρτιτς, η Μαρία Σάκκαρη, επικράτησε δύσκολα της Κινγουέν Ζενγκ στο Qatar Open με 6-2, 3-6, 6-3 και προκρίθηκε στις “16” καλύτερες του τουρνουά στην Ντόχα.

To κλειδί σε αυτή τη δύσκολη νίκη ήταν το σερβίς το οποίο ήταν εξαιρετικό σε 1ο και 3ο σετ, όχι όμως και στο 2ο γεγονός που στοίχησε στην Ελληνίδα τενίστρια και την κράτησε περισσότερη ώρα στο κορτ.

Το 93% κερδισμένοι πόντοι (13/14) πίσω από το 1ο σερβίς ήταν το μεγάλο “όπλο” για τη Σάκκαρη στο εναρκτήριο σετ στο οποίο η Νο. 7 του κόσμου κατάφερε να βρει δύο break παίρνοντας προβάδισμα με 5-1, για να το κλείσει εύκολα με 6-2 μετά από μισή ώρα παιχνίδι.

Στο 2ο σκέλος του αγώνα το 93% του 1ου σερβίς υποχώρησε στο 50% αν ακόμα κι έτσι η Σάκκαρη μπόρεσε να “πληγώσει” το σερβίς της Ζενγκ φτάνοντας πρώτη σε break (2-1). Ωστόσο, αυτό το break δεν μπόρεσε να το “εξαργυρώσει” με την Κινέζα να παίρνει τα επόμενα 4 games…σπάζοντας μάλιστα δύο φορές το προβληματικό (σ’ εκείνο το σημείο) σερβίς της Σάκκαρη κάνοντας το 5-2!

Η Ζενγκ που είχε ανεβασμένα τα ποσοστά στης στο σερβίς έκλεισε το σετ με 6-3 δείχνοντας αρκετά επικίνδυνη ειδικά με το backhand το οποίο προκαλούσε προβλήματα στη Σάκκαρη.

Το decider σετ ξεκίνησε με τη Σάκκαρη να πιέζει αφόρητα το σερβίς της Ζενγκ η οποία έφτασε σ’ ένα δύσκολο hold (1-1) σβήνοντας διπλό break-point. Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει σ’ εκείνο το σημείο η Σάκκαρη το έκανε στο 4ο game παίρνοντας προβάδισμα με 4-1.

Το καθοριστικό σημείο του σετ και όπως εξελίχθηκε και το αγώνα, ήταν το επόμενο service-game στο οποίο η Σάκκαρη δεν επέτρεψε στην Κινέζα να κάνει το break-back σβήνοντας δύο break-point της Ζενγκ κάνοντας το 4-1.

Από εκεί και πέρα οι δύο τενίστριες δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από το σερβίς με τη Σάκκαρη να φτάνει σε μια πολύ δύσκολη πρόκριση στον 2ο γύρο του τουρνουά.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Ρωσίδα Εκατερίνα Αλεξαντρόβα η οποία έκανε τη μίνι έκπληξη συντρίβοντας την πρώην Νο. 1 του κόσμου Καρολίνα Πλίσκοβα με 6-1, 6-2.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις