fbpx

Montpellier Open: Στον “θρόνο” ο εντυπωσιακός Σίνερ! (vid)

Montpellier Open: Στον “θρόνο” ο εντυπωσιακός Σίνερ! (vid)

Ο Γιανίκ Σίνερ στέφθηκε πρωταθλητής του Montpellier Open του 2023. Ο Ιταλός, Νο17 στην παγκόσμιας κατάταξη, επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό του φαβορί στον τελικό και επικράτησε με 7-6(3), 6-3 του μαχητικού Μαξίμ Κρερί, κατακτώντας έτσι τον πρώτο τίτλο του μέσα στη χρονιά. Παράλληλα, ο 21 ετών Ιταλός έφτασε του επτά τίτλους καριέρας, με τον συγκεκριμένο να είναι ο πρώτος του σε σκληρή επιφάνεια από τον Οκτώβριο του 2021 και το European Open στην Αμβέρσα.

Αγωνιστικά, στο πρώτο μέρος το εναρκτήριο γκέιμ βρήκε τον Κρεσί να κρατάει το σερβίς του επιστρέφοντας από το 15-40, ενώ στο 4ο γκέιμ ήταν ο Σίνερ αυτός που επέστρεψε από το 0-40 για να αποτρέψει το μπρέικ. Έκτοτε οι δυο τους κινήθηκαν δίχως άλλες… απειλές ως το τάι μπρέικ. Εκεί ο Ιταλός έκανε ξεκίνημα με δύο μίνι μπρέικ για να προηγηθεί με 4-0 και διαχειρίστηκε αυτό το προβάδισμα για να φτάσει στο 7-3.

Στο δεύτερο μέρος ο Σίνερ βρήκε την μοναδική του ευκαιρία για μπρέικ στο 8ο γκέιμ και την αξιοποίησε για να ανεβεί στο 5-3. Ο Αμερικανός δεν μπόρεσε να απειλήσει σε κανένα σημείο το σέρβις γκέιμ του αντιπάλου του και με 6-3 ο Ιταλός έκλεισε το σετ και συνολικά το ματς έπειτα από 1 ώρα και 36 λεπτά μάχης.

Μετά από αυτή τη νίκη ο Σίνερ μετράει τον εντυπωσιακό αριθμό των επτά τίτλων σε οκτώ τελικούς, με την μοναδική ήττα του να είναι στο Miami Masters του 2021 από τον Χούμπερτ Χούρκατς. Στον αντίποδα, για τον Κρεσί αυτός ήταν ο τέταρτος τελικός καριέρας σε επίπεδο ATP και μαζί ο τρίτος χαμένος. Μοναδικός κερδισμένος του παραμένει το Hall Of Fame Open (Newport) του 2022, στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις