fbpx

Στα ημιτελικά στο διπλό του Πόρτο πέρασε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου

Στα ημιτελικά στο διπλό του Πόρτο πέρασε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου

Την πρόκριση για τα ημιτελικά του ITF Pro τουρνουά των 40.000 δολαρίων στα διπλά πήρε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, με συμπαίκτριά της την Αναστασία Γκασάνοβα, το οποίο διεξάγεται αυτές τις ημέρες (06-12/02) στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

Η ομάδα της 25χρονης Ελληνίδας επικράτησε της Ρίγια Μπράτια από την Ινδία και της Σέλια Σερβίνο Ρουίζ από την Ισπανία με 2-0 σετ (6-2, 6-1), σε 52 λεπτά αγώνα, και βρίσκεται στην τελική 4αδα της διοργάνωσης.

Στο 1ο σετ, το Ελληνορωσικό δίδυμο ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα, αρχικά με υπεράσπιση στο σερβίς, και έπειτα με break, για να χτίσουν διαφορά (2-0). Στη συνέχεια οι αντίπαλές τους έσβησαν το break, μειώνοντας στο σκορ (2-1), όμως με νέο break, αλλά και κρατώντας τες στον έναν πόντο στο 5ο game, η διαφορά αυξήθηκε περαιτέρω (4-1).

Αμφότερες οι δύο ομάδες υπερασπίστηκαν τα σερβίς τους στα δύο επόμενα games, με τις Βαλεντινή και Αναστασία να κλείνουν την πρώτη στροφή του αγώνα στο 8ο game, πραγματοποιώντας το 3ο διαδοχικό τους break (6-2).

Στο 2ο και τελευταίο σετ του αγώνα, παρά το ισορροπημένο ξεκίνημα στα εναρκτήρια games (1-1), η ομάδα της Βαλεντίνης έτρεξε ένα σερί με 5/5 κερδισμένα games, κάνοντας δύο νέα break στο ενδιάμεσο, για να κλειδώσει εύκολα τη νίκη, και να προκριθεί στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του τουρνουά.

Εκεί, θα αντιμετωπίσουν τις Ματίλντε Ζορζ από την Πορτογαλία και της Τάρα Βουρθ από την Κροατία, με στόχο την είσοδό τους στον τελικό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις