fbpx

Montpellier Open: Στα ημιτελικά ο απίθανος Φις! (vid)

Montpellier Open: Στα ημιτελικά ο απίθανος Φις! (vid)

Την μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του… μέχρι την επόμενη, πανηγύρισε ο Αρτούρ Φις. Ο 18χρονος Γάλλος, Νο163 στον κόσμο, επικράτησε με 7-6(3), 6-3 του Κεντάν Αλίς στα προημιτελικά του Montpellier Open, παίρνοντας έτσι την παρθενική του πρόκριση σε ημιτελικά τουρνουά της ATP.

Αγωνιστικά, το πρώτο σετ κύλησε στην απόλυτη ισορροπία μέχρι το 6-6, δίχως κανένα μπρέικ πόιντ. Στο τάι μπρέικ όμως, ο 18χρονος Γάλλος προηγήθηκε με 6-0 του συμπατριώτη του και, εν τέλει, στην τέταρτη ευκαιρία του έκλεισε το σετ με 7-3. Στο δεύτερο μέρος ο Φις μπήκε δυναμικά  και προηγήθηκε με 3-0, έχοντας ως εκείνο το σημείο επιμέρους σκορ 12-0(!) στους πόντους. Αν και το μπλακ άουτ του Αλίς τερματίστηκε, δεν αρκούσε για να αποτρέψει το τελικό 6-3 και την ήττα του με 2-0 σετ.

Σημειώνεται πως ο Φις, που είναι γεννημένος τον Ιούνιο του 2004, έγινε ο νεαρότερος Γάλλος τενίστας που φτάνει στα ημιτελικά ενός τουρνουά της ATP από τον Ρισάρ Γκασκέ που το είχει πετύχει αυτό το… 2004, όντας τότε ο ίδιος στην ηλικία των 18. Στα ημιτελικά ο Φις θα αντιμετωπίσει τον Γιανίκ Σίνερ, ο οποίος επικράτησε με 6-4, 6-2 του Λορέντσο Σόνεγκο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις