fbpx

Davis Cup: Τα “όπλα” της Σλοβακίας ενόψει των αναμετρήσεων με την Εθνική

Davis Cup: Τα “όπλα” της Σλοβακίας ενόψει των αναμετρήσεων με την Εθνική

Με τη Σλοβακία θα αναμετρηθεί η Εθνική Ελλάδος τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του World Group I του Davis Cup, με βάση των αποτελεσμάτων της σημερινής κλήρωσης της ITF

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα συναντήσει στο κορτ έναν αρκετά δύσκολο και έμπειρο αντίπαλο, όπου διαθέτει αρκετά και υπολογίσιμα “όπλα στη φαρέτρα του”, τα οποία μπορούν να σταθούν εμπόδιο στις προσπάθειες των διεθνών μας για την είσοδό τους στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Ηγέτης της Εθνικής Σλοβακίας είναι ο Άλεξ Μολτσάν, ο οποίος βρισκεται στο No. 52 της παγκόσμιας κατάταξης, και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αυτός που θα κοιτάξει στα μάτια τον Στέφανο Τσιτσιπά, ίσως στο πιο σημαντικό ζευγάρι του tie.

Από εκεί και πέρα, η Σλοβακία διαθέτει ακόμα δύο τενίστες του Top-200, τους Γιόζεφ Κόβαλικ και Λούκας Κλέιν, ενώ την ομάδα συμπληρώνουν οι Λούκας Ποκόρνι και Πέτερ Μπεντζαμιν Πριβάρα.

Γεγονός που φανερώνει τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι υπόλοιποι Έλληνες διεθνείς, ο Πέτρος Τσιτσιπάς, ο Μιχάλης Περβολαράκης, ο Αριστοτέλης Θάνος και ο Αλέξανδρος Σκορίλας, μιας και θα κληθούν να νικήσουν παίκτες υψηλού επιπέδου, και πιθανότατα σε καλύτερες θέσεις στην κατάταξη της ATP από τους ίδιους.

Θυμίζουμε, ότι η Σλοβακία βρίσκεται στο No. 25 του κόσμου αυτή τη στιγμή, και προέρχεται από την ήττα στο tie με την Ολλανδία στο Γκρόνιγκεν, με 4-0. Οι Σλοβάκοι, κατά το παρελθόν, έχουν υπάρξει και φιναλίστ στο θεσμό (το 2005), όταν και ηττήθηκαν από την Κροατία με 3-2 στον τελικό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις