fbpx

Ντόμινικ Τιμ: «Εκτός συζήτησης για τον GOAT ο Φέντερερ, κριτήριο οι τίτλοι Γκραν Σλαμ»

Ντόμινικ Τιμ: «Εκτός συζήτησης για τον GOAT ο Φέντερερ, κριτήριο οι τίτλοι Γκραν Σλαμ»

Μία αρκετά καυστική δήλωση που για πολλούς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως…αιρετική έκανε ο Ντόμινικ Τιμ με τον Αυστριακό να λέει ότι ο GOAT, ο σπουδαιότερος όλων των εποχών δηλαδή, θα πρέπει να καθορίζεται από τον αριθμό των Γκραν Σλαμ τίτλων που έχει κατακτήσει.

 Ο Ρότζερ Φέντερερ κυριαρχεί σε αυτό το θέμα συζήτησης έχοντας υπάρξει ο κορυφαίος από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 έως και τα μέσα της επόμενης δεκαετίας. Ο Ράφαελ Ναδάλ αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμού τα τελευταία χρόνια με τον Ισπανό να μετράει 22 τίτλους, όσους και ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την πρόσφατη κατάκτηση του Αυστραλιανού Όπεν, ενώ ο Ελβετός ολοκλήρωσε την καριέρα του με 20.

«Κατά την άποψή μου οι τίτλοι Γκραν Σλαμ πρέπει να είναι το καθοριστικό κριτήριο για το ποιος είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών, είναι τα 4 σημαντικότερα τουρνουά στο τένις», είπε ο νικητής του US Open το 2020. «’Όλα τα άλλα είναι μία χαρά, αλλά δεν είναι το ίδιο. Τα Γκραν Σλαμ είναι που μετρούν, οπότε ο GOAT θα είναι εκείνος με τους περισσότερους τίτλους».

Στην συνέχεια των δηλώσεών του ο Τιμ δήλωσε εντυπωσιασμένος αλλά όχι και έκπληκτος με το γεγονός ότι ο Σέρβος πήρε τον τίτλο στα κορτ της Μελβούρνης για 10η φορά στην καριέρα του. «Δεν είμαι πολύ έκπληκτος, ο Τζόκοβιτς συνεχίζει να δείχνει νέος. Σωματικά και πνευματικά, εξαιτίας του τρόπου που κινείται στο κορτ, είναι σαν να βρίσκεται στα 25 του. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, είναι ο καλύτερος, οπότε η νίκη του δεν αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις