fbpx

Davis Cup, Π. Τσιτσιπάς-Σκορίλας: «Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία – Απίστευτη η ώθηση από τον κόσμο»

Davis Cup, Π. Τσιτσιπάς-Σκορίλας: «Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία – Απίστευτη η ώθηση από τον κόσμο»

Την ήττα με 2-0 (7-6(4), 6-4) σετ γνώρισαν οι Πέτρος Τσιτσιπάς και Αλέξανδρος Σκορίλας από τους Γκονζάλο Εσκομπάρ και Ντιέγκο Ιντάλγκο, μετά από 2 ώρες αγώνα, στο πλαίσιο του 3ου χρονικά αγώνα του tie της Ελλάδας με το Εκουαδόρ, για το Davis Cup στο ΟΑΚΑ.

Το Ελληνικό δίδυμο πάλεψε αρκετά στο πρώτο σετ αλλά “λύγισε” στο tie-break, ενώ στο δεύτερο είχε τις ευκαιρίες για το πολυπόθητο break, αλλά δεν έφτασε ποτέ σ’ αυτό, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μειώσουν στις νίκες (2-1), και να μένουν ακόμα ζωντανοί για την πρόκριση στο World Group I.

Στη συνέντευξη Τύπου, Τσιτσιπάς και Σκορίλας μίλησαν για τον αγώνα του διπλού, σε ποια σημεία κρίθηκε το αποτέλεσμα, τι θα μπορούσαν να αλλάξουν, αλλά και για την ώθηση του κόσμου που βρίσκεται στις κερκίδες του «Νίκος Γκάλης».

Ερώτηση προς στον Πέτρο Τσιτσιπά, σχετικά με το πως τον έχουν βοηθήσει οι εμπειρίες που έχει αποκομίσει, αλλά και οι συμβουλές του Στέφανου προς αυτόν, είπε: «Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ το να έχω δίπλα μου τον Στέφανο, είμαι πλέον αρκετά πιο αισιόδοξος και με περισσότερη αυτοπεποίθηση στα παιχνίδια μου. Σήμερα με τον Αλέξανδρο κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, απέναντι σε δύο πολύ καλούς παίκτες. Ένας από αυτούς μάλιστα έχει ξεκινήσει πολύ καλά τη χρονιά, και αποδείξαμε ότι το επίπεδό μας είναι αρκετά κοντά με το δικό τους.

«Ήταν κρίμα να μη μπορέσουμε να πάρουμε ένα σετ, ήμασταν αρκετά κοντά για να το πετύχουμε, αλλά ήταν μια πολύ καλή εμπειρία. Είχαμε αρκετό καιρό να παίξουμε μαζί (με τον Αλέξανδρο), έχουμε καλή χημεία με τον Αλέξανδρο, όπου και αυτός έκανε ένα καλό παιχνίδι, και αυτό μας βοήθησε να κερδίζουμε games».

Ερώτηση προς στον Αλέξανδρο Σκορίλα, σχετικά με τους στόχους της χρονιάς, είπε: «Ο στόχος κάθε χρονιά είναι να προσπαθείς κάθε μέρα να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό, γιατί στο τένις όταν δε βελτιώνεσαι, μένεις πίσω. Οπότε, για να μπορείς να βελτιώνεσαι, πρέπει να είσαι εκεί, πνευματικά και σωματικά. Σίγουρα στοχεύουμε και οι δύο να ανέβουμε στην παγκόσμια κατάταξη, και θα δώσουμε το 100% για να το πετύχουμε».

Ερώτηση προς τους δύο, σχετικά με το ποια σημεία του παιχνιδιού ήταν καθοριστικά για την Εθνική να πετύχει το break και να διεκδικήσει τη νίκη, είπε ο Πέτρος: «Σημαντικό game ήταν στο 3-3, εκεί θα έπρεπε να επιμείνουμε, αν και αυτό είναι αρκετά δύσκολο απέναντι σε τόσο καλούς παίκτες. Πιστεύω το επόμενο game ήταν το κλειδί. Στο 2ο σετ, είχαμε τις ευκαιρίες για το break, όμως δεν μπορέσαμε να τις εκμεταλλευτούμε. Ειδικά στο τελευταίο game του αγώνα είχαμε μεγάλη ευκαιρία για το break, αλλά σέρβιρε πολύ καλά ο Εσκομπάρ, έστελνε τη μπάλα οριακά πάνω από το φιλέ, κάτι που έκανε ακόμα πιο δύσκολη την επιστροφή. Σε αυτά τα ματς σημασία έχει να έχεις τον έλεγχο στο σερβίς σου».

Ερώτηση προς στον Αλέξανδρο, σχετικά με το τι αποκομίζει σε ατομικό επίπεδο από αυτή τη διοργάνωση, είπε: «Σήμερα ήταν ένα από τα παιδικά μου όνειρα που τελικά έζησα. Να βρίσκομαι σε αυτό το γήπεδο, με όλο αυτόν τον κόσμο να μας στηρίζει. Νιώσαμε ότι οι ακραίες καιρικές συνθήκες να μπήκαν μέσα στο γήπεδο. Απίστευτη ενέργεια μας έδωσε το κοινό, απίστευτη ώθηση. Είναι κάτι που θα το σκέφτομαι ώστε να μου δίνει μεγάλο κίνητρο για να δουλεύω ακόμα πιο σκληρά».

«Ο κόσμος ήταν απίστευτος. Ειδικά μετά από κάποια σέρβις game και κάποιες επιστροφές μας, με τη στήριξή του μας έδινε απίστευτη ώθηση να μπούμε στον επόμενο πόντο. Όλο αυτό μας έδινε θετική αύρα, γιατί αν το γήπεδο ήταν άδειο, θα έπρεπε εμείς να προσπαθήσουμε και γι’ αυτό. Όταν έχεις 14.000 άτομα να σε υποστηρίζουν, αυτό από μόνο του σου καθαρίζει το μυαλό. Δε σ’ αφήνει να σκεφτείς αρνητικά».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις