fbpx

Τσιτσιπάς: «Πάντα ονειρευόμουν ένα γεμάτο ΟΑΚΑ»

Τσιτσιπάς: «Πάντα ονειρευόμουν ένα γεμάτο ΟΑΚΑ»

Στο γεμάτο ΟΑΚΑ αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Είμαι χαρούμενος που παίζω τένις», είπε ο 24χρονος τενίστας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον… νέο Στέφανο που βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες στα courts. «Πάντα μου άρεσε που έπαιζα τένις. Βέβαια, υπήρχαν περίοδοι που δεν με γέμιζε τόσο. Προσπαθώ να βρίσκω τρόπους να κάνω το καλύτερο. Νιώθω ελεύθερος με τις αποφάσεις που παίρνω, με τους ανθρώπους που έχω δίπλα μου. Αυτό κάνει καλύτερη τη ζωή μου, η οποία είναι το τένις».

Έχει παίξει ρόλο στη μεταμόρφωσή του ο Μαρκ Φιλιππούσης; «Σίγουρα έχει βοηθήσει. Έχει περάσει τα ίδια και αυτός. Είναι χαλαρός άνθρωπος. Δεν νιώθεις τα αρνητικά του συναισθήματα στον αγώνα. Ξέρει πότε να μιλήσει και πότε όχι. Δημιουργεί μία ηρεμία στην ομάδα».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν είχε φανταστεί ποτέ αυτό που συνέβη σήμερα με τον κόσμο. «Ονειρευόμουν ένα γεμάτο ΟΑΚΑ – έστω και το διπλανό γήπεδο. Έναν τελικό Davis Cup με μία καλή ομάδα. Να ξεσηκώνουμε το κοινό σε ένα ματς πόιντ».

Εμφανίστηκε και αισιόδοξος για ένα ακόμα καλύτερο μέλλον, έχοντας μαζί του και τη Μαρία. «Θα σπάσουμε ακόμα περισσότερα ρεκόρ, όσον αφορά στην προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα. Με κάποια Grand Slam στο όνομά μας, με μία εκδήλωση, μπορούμε να γεμίσουμε ακόμα και το Μαρακανά. Φαντάζομαι μία εκδήλωση, όπως αυτή στο Μεξικό, την οποία οργάνωσαν Φέντερερ και Ζβέρεφ. Έπαιξαν μπροστά σε 100.000 κόσμο. Μακάρι να το καταφέρουμε κάποια στιγμή αυτό, εγώ με την Μαρία, έστω και σε πιο μικρό γήπεδο».

Μίλησε και για την απόδοσή του στον αγώνα με τον Γκιγιέν. «Δεν ήταν και ο καλύτερος μου αγώνας σήμερα. Σκεφτόμουν πολύ και τους δύο αδικοχαμένους πιλότους. Υπήρχε κι ένα μικρό άγχος λόγω του κόσμου, δεν το έχω βιώσει ξανά αυτό. Τόσο πολύ κόσμο στο πλάι μου».

Δεν νιώθει, πάντως, «βάρος» λόγω της παρουσίας του κόσμου. «Δεν έχω να αποδείξω τίποτα. Προσπάθησα να παίξω το καλύτερο που μπορούσα. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες, δεν έχω συνηθίσει να παίζω σε τέτοιες συνθήκες, με τόσο κόσμο. Όμως, βρήκα τρόπους να ανταπεξέλθω. Βοήθησε και ο κόσμος και έτσι “απελευθερώθηκα” στο δεύτερο σετ».

Όσα για τα όνειρά του; «Έχω πολλά όνειρα στο χώρο του τένις. Θέλω να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, να κατακτήσω το Davis Cup με την Ελλάδα, αλλά και την κατάκτηση των τεσσάρων Grand Slams.

Θεωρεί, τέλος, ότι έχει περιθώρια βελτίωσης. «Είμαι σε μία καλή τενιστική φάση. Έχω περιθώριο να δημιουργήσω ένα πιο επιθετικό backhand. Βλέποντας το παιχνίδι 3-4 χρόνια πριν, έχουν αλλάξει πολλά στο παιχνίδι μου».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις