fbpx

Τσιτσιπάς: «Oραματιζόμουν από μικρός να παίξω τένις μπροστά σε τέτοιο κοινό»

Τσιτσιπάς: «Oραματιζόμουν από μικρός να παίξω τένις μπροστά σε τέτοιο κοινό»

Μετά η νίκη του στο πρώτο ματς της αναμέτρησης με το Εκουαδόρ κάντρα στον Άλβαρο Γκιγιέν μπροστά σε 15.000 κόσμο στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ ο Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανίστηκε ήρεμος ευδιάθετος στην αίθουσα της συνέντευξης Τύπου.

Για τον αγώνα που προηγήθηκε τόνισε: «Δεν ήταν ένας από τους καλύτερούς μου αγώνες σήμερα. Σκεφτόμουν και τους πιλότους μέσα στον αγώνα, ήμουν συναισθηματικά φορτισμένος. Με συγκίνησε πολύ η παρουσία του κόσμου, δεν έχω παίξει ξανά μπροστά σε τόσο κόσμο στην Ελλάδα. Ο κόσμος αγαπάει το τένις, τελευταία αγαπάει και πάρα πολύ το πάντελ από ότι βλέπω, τα σπορ με ρακέτα γενικά τραβάνε το ενδιαφέρον του κόσμου. Δεν έχω να αποδείξω κάτι όμως, ξέρω τι μπορώ να δημιουργήσω μέσα στο γήπεδο». Σε ερώτηση για τον αντίπαλό του τόνισε ότι τον ζόρισε στο πρώτο σετ και ότι έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης: «Μου έκανε τη ζωή λίγο πιο δύσκολη και είχε υπομονή. Έχει πολλά να βελτιώσει στο παιχνίδι του και μπορεί να βελτιωθεί στην κατάταξη του ATP».

Ως προς το τι μπορεί να βελτιώσει στο δικό του παιχνίδι του είπε: «Έχω περιθώριο για ακόμα πιο επιθετικό μπάκχαντ, μου υπολείπεται ένα 5-10% στη δύναμη από αυτό που μπορώ να κάνω. Έτσι θα νιώσω ακόμα μεγαλύτερη αυτοοπεποίθηση. Σε σχέση με πριν 3-4 χρόνια πάντως η αύρα και ηρεμία μου είναι σε πολύ καλύτερα επίπεδα».

Για την αλλαγή που παρατηρείται στο παιχνίδι του σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, πρόσθεσε: «Είμαι αρκετά χαρούμενος, υπήρχαν περίοδοι στις οποίες δεν είχα το ίδιο πάθος. Η αλλαγή ξεκίνησε με αφορμή να δημιουργήσω περισσότερη θετικότητα στη ζωή μου και το δουλεύω κάθε μέρα. Θέλω να βρίσκομαι σε αυτή τη νοητική κατάσταση. Νιώθω ελεύθερος και άνετα με τον εαυτό μου για τις αποφάσεις που παίρνω και τους ανθρώπους που έχω επιλέξει να έχω στη ζωή μου. Η ζωή μου είναι το τένις».

Δεν παρέλειψε να πλέξει και το εγκώμιο του Μαρκ Φιλιππούση που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται πολύ κοντά του, συμμετέχει στις προπονήσεις του και στο Αυστραλιανό όπεν ήταν μέσα στο μποξ του σε όλους τους αγώνες: «Σίγουρα είναι μία φρέσκια ανάσα να έχω τον Μαρκ δίπλα μου. Καταλαβαίνει κάποιες καταστάσεις καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο προπονητή με τον οποίο έχω δουλέψει. Έχει επαγγελματισμό και επίσης το έχει περάσει και ο ίδιος. Καταλαβαίνει πότε πρέπει και πότε δεν πρέπει να μιλήσει. Είναι ήρεμος άνθρωπος και δεν δείχνει τα αρνητικά του συναισθήματα προς τα έξω, δημιουργεί ηρεμία και μία καλύτερη ατμόσφαιρα μέσα στην ομάδα».

Σε ερώτηση για το αν πριν 10 χρόνια φανταζόταν αυτό που αντίκρισε σήμερα, τόνισε: «Φυσικά και οραματιζόμουν από μικρός να παίξω τένις μπροστά από αυτό το κοινό, όχι εδώ όμως, αλλά στο γήπεδο τένις του ΟΑΚΑ. Κοντά πέσαμε (γέλια). Οραματιζόμουν να παίζω τελικό Davis Cup με μία μεγάλη ομάδα στο πλευρό μου και να ξεσηκώναμε όλη την Ελλάδα με τη νίκη μας στο ματς πόιντ».

Για το ενδιαφέρον του κόσμου και το τι θα ήθελε να δει ο ίδιος στην Ελλάδα, είπε: «Από τη στιγμή που υπάρχει ζήτηση και ενδιαφέρον για το τένις πιστεύω ότι θα σπάσουν όλα τα ρεκόρ ως προς τους θεατές, μπορεί να είναι το νούμερο τετραπλάσιο από ότι τώρα. Φυσικά είναι ένα όνειρο κάποια στιγμή με γκραν σλαμ στο όνομά μου και της Μαρίας να δημιουργηθεί κάποιο event ή τουρνουά το οποίο θα μας δώσει τη δυνατότητα να γεμίσουμε ένα στάδιο τύπου Μαρακανά, αλλά αντί για ποδόσφαιρο να έχει τένις. Αυτό είχε γίνει πριν λίγα χρόνια στο Μεξικό όταν ο Φέντερερ και ο Ζβέρεφ έπαιξαν μπροστά σε 100.000 κόσμο. Λίγο δύσκολο να φτάσουμε σε αυτά τα νούμερα, αλλά θα ήταν καλή αρχή να φτάσουμε στο μισό».

Η πιο εύκολη ερώτηση που δέχτηκε αφορούσε στα όνειρα και τους στόχους του. Ο σπουδαίος Έλληνας τενίστας είπε με τη σειρά: τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια σε ατομικό, ομαδικό και ομαδικό μεικτό, κατάκτηση του Davis Cup για την Ελλάδα, κατάκτηση και των τεσσάρων Grand Slam και άνοδος στο Νο1 του κόσμου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις