fbpx

Γιακομίνι-Σακελλαρίδης 1-2: Με ανατροπή στον τελικό του Μόναστιρ

Γιακομίνι-Σακελλαρίδης 1-2: Με ανατροπή στον τελικό του Μόναστιρ

Την πρόκριση για τον τελικό του ITF Pro τουρνουά των 15.000 δολαρίων πήρε ο Στέφανος Σακελλαρίδης, το οποίο διεξάγεται στο Μόναστιρ της Τυνησίας το χρονικό διάστημα 30/01-05/02.

Ο 18χρονος Έλληνας τενίστας επικράτησε επέστρεψε από το αρχικό χαμένο σετ και νίκησε με 2-1 (2-6, 6-2, 6-2) τον Λούκα Γιακομίνι, μετά από 2 ώρες και 46 λεπτά αγώνα, για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.

Στο 1ο σετ, ο Σακελλαρίδης ξεκίνησε καλά με ένα μεγάλο hold στο σερβίς του (1-0), όμως με love game (40-0) και break στο 3ο game ο Ιταλός πήρε προβάδισμα (2-1). Απάντησε στο break ο Έλληνας τενίστας φέρνοντας το ματς στα ίσα (2-2), όμως από εκείνο το σημείο και μετά δεν είχε κάποια νέα επιθετική λύση και έτσι ηττήθηκε στην πρώτη στροφή του αγώνα (6-2).

Στο 2ο σετ, αν και πάλι βρέθηκε με την πλάτη στο τοίχο καθώς δέχθηκε για 4η φορά break (1-0), απάντησε με δύο διαδοχικά love games (2-1), και παρά την προσωρινή ισοφάριση στο 4ο game (2-2), κατάφερε να τρέξει με τη σειρά του ένα δικό του καθοριστικό σερί, για να φτάσει στην ισοφάριση των σετ (6-2).

Στο 3ο και τελευταίο σετ, ξεκίνησε ο No. 637 του κόσμου με το πόδι στο γκάζι, κάνοντας νέο σερί με 3/3 κερδισμένα games, φτάνοντας παράλληλα και τα 5 games έως τότε (3-0). Η διαφορά αυξήθηκε στο 6ο game, αφού έσπασε για μία ακόμα φορά το σερβίς του Ιταλού (5-1), και απείχε ένα βήμα μακριά από την πρόκριση. Ο Γιακομίνι μείωσε με το 5ο προσωπικό του break στο 7ο game, όμως στο 8ο και τελευταίο ο “χορός” των break έκλεισε με το 7ο του Έλληνα τενίστα, που ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή και νίκησε (6-2).

Στον τελικό του 15αρι τουρνουά της Τυνησίας θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του επίσης Ιταλού, αλλά και No. 626 της παγκόσμιας κατάταξης, Φεντερίκο Ιανακόνε, για να στεφθεί πρωταθλητής.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις