fbpx

Σακελλαρίδης-Ζου 2-0: Πρόκριση στα ημιτελικά του Μόναστιρ

Σακελλαρίδης-Ζου 2-0: Πρόκριση στα ημιτελικά του Μόναστιρ

Την πρόκριση για την ημιτελική φάση του ITF Pro τουρνουά των 15.000 δολαρίων πήρε ο Στέφανος Σακελλαρίδης, το οποίο διεξάγεται στο Μόναστιρ της Τυνησίας, το χρονικό διάστημα 30/01-05/02.

Ο 18χρονος Έλληνας τενίστας επικράτησε με 2-0 σετ του Γι Ζου (6-4, 7-5), μετά από μία ώρα και 45 λεπτά αγώνα, και συνεχίζει κανονικά στη διοργάνωση, με φόντο τον μεγάλο τελικό.

Στο 1ο σετ, ο Ζου ξεκίνησε αρκετά δυναμικά με ένα μεγάλο hold (1-0), όμως στη συνέχεια ο Στέφανος αρχικά υπερασπίστηκε το σερβίς του, και μετά έκανε το πρώτο break, για να πάρει προβάδισμα (2-1).

Άμεση ήταν η απάντηση του Κινέζου, που στο επόμενο game έσπασε το σερβίς του Σακελλαρίδη, επαναφέροντας έτσι τις απόλυτες ισορροπίες (2-2), οι οποίες παρέμεινα μέχρι και το 6ο game (3-3).

Στο 7ο game, ο Έλληνας έσπασε ξανά το σερβίς του αντιπάλου του, ενώ κρατώντας τον Ζου στο 15 λίγο αργότερα κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά (5-3). Στη συνέχεια δεν είχαμε νέο break και έτσι το σετ έκλεισε υπέρ του Σακελλαρίδη, που έκανε το πρώτο βήμα για τη straight νίκη (6-4).

Στο 2ο σετ, πάλι μέχρι το 6ο game το παιχνίδι έδειχνε αρκετά ισορροπημένο (3-3), όμως και πάλι ο No. 637 του κόσμου έκανε break, για να πάρει καθαρό προβάδισμα για την πρόκριση (4-3).

Μέχρι το 11ο game οι δύο παίκτες έσπαγαν εκατέρωθεν το σερβίς του άλλου, διατηρώντας ισχνή τη διαφορά τους (6-5), για να κλείσει το ματς ο Στέφανος με love game στο φινάλε (40-0), παίρνοντας το εισιτήριο για την τελική 4αδα.

Στον ημιτελικό της διοργάνωσης, θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Λούκα Γιακομίνι, που απέκλεισε με τη σειρά του τον Γιαπωνέζο Σοχέι Τσικάμι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις