fbpx

Κολοντίνσκα-Παπαμιχαήλ 1-2: Πρόκριση με ανατροπή στους “8” του Μεξικό

Κολοντίνσκα-Παπαμιχαήλ 1-2: Πρόκριση με ανατροπή στους “8” του Μεξικό

Την πρόκριση για την προημιτελική φάση του ITF Pro τουρνουά των 40.000 δολαρίων πήρε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, το οποίο διεξάγεται στο Μεξικό, το χρονικό διάστημα 30/01-05/02.

Η 29χρονη Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 2-1 σετ της Ζάνα Κολοντίνσκα (2-6, 6-3, 7-6(6), μετά από 2 ώρες και 37 λεπτά αγώνα, και συνεχίζει κανονικά στη διοργάνωση.

Στο 1ο σετ, μέχρι το 4ο game το παιχνίδι έμοιαζε και ήταν ισορροπημένο, καθώς αμφότερες κρατούσαν την ακεραιότητα των σερβίς τους (2-2). Από εκείνο το σημείο και μετά, με δύο διαδοχικά break η Κολοντίσκα πήρε διαφορά και έκλεισε με επιτυχία το σετ, κάνοντας σημαντικό βήμα για τη νίκη (6-2).

Στο 2ο σετ, η Ελληνίδα γύρισε το διακόπτη, πήρε το μομέντουμ στα χέρια της και με 5 διαδοχικά κερδισμένα games, αλλά και δύο break στο ενδιάμεσο, έβαλε τα θεμέλια για την ισοφάριση (5-0). Η αντίπαλή της πίεσε και έσβησε το ένα από τα δύο break (5-3), όμως στο 9ο game η Δέσποινα κράτησε στο μηδέν την Ζάνα και οδήγησε το ματς σε 3ο και τελευταίο σετ (6-3).

Εκεί, είδαμε 5(!) εναλλάξ προβαδίσματα, με το παιχνίδι να γίνεται ντέρμπι, και να έχουν φτάσει οι δύο παίκτριες στο 12ο game με το σκορ να είναι ισόπαλο, έχοντας σπάσει παράλληλα και από δύο φορές η κάθε μία το σερβίς της άλλης (6-6). Στο tie-break, μετά από 16(!) λεπτά “μάχης”, η Παπαμιχαήλ με επιμέρους σκορ 8-6 ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή και πήρε τη νίκη-πρόκριση.

Στον επόμενο γύρο, θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Έμινα Μπέκτας, που απέκλεισε στο 2ο γύρο την Ιταλίδα Ματίλντε Παολέτι με 6-3, 6-2.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις