fbpx

Davis Cup: Προπονήθηκε στο Τατόι το Εκουαδόρ – Χωρίς τους δύο καλύτερους παίκτες του στην Ελλάδα

Davis Cup: Προπονήθηκε στο Τατόι το Εκουαδόρ – Χωρίς τους δύο καλύτερους παίκτες του στην Ελλάδα

Οι παίκτες του Εκουαδόρ βρίσκονται από τη Δευτέρα (30/1) στην Αθήνα όπου κι έκαναν τις πρώτες τους προπονήσεις στο Τατόι μέχρι να μεταφερθούν στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο οποίο την Τρίτη (31/1) τοποθετήθηκε το κορτ των αγώνων με την Εθνική μας ομάδα στο πλαίσιο του Davis Cup με στόχο την άνοδο στο Wolrd Group 1.

Την Τρίτη ενσωματώθηκε στην αποστολή και ο διπλίστας Ντιέγκο Ιντάλγκο που αγωνίστηκε στο πρόσφατο Australian Open. Ωστόσο, τα δυο μεγάλα προβλήματα για τον αρχηγό της ομάδας, Ραούλ Βιβέρ είναι οι απουσίες των Εμίλιο Γκόμεζ και Ρομπέρτο Κιρόζ.

Ο Εμίλιο Γκόμεζ, Νο. 102 του κόσμου, είναι ο κορυφαίος τενίστας της χώρας του και ο άνθρωπος που τον περασμένο Σεπτέμβριο πήγε να κερδίσει μόνος του την Ελβετία, επικρατώντας τόσο του πρωταθλητή στο indoor 250άρι της Σόφιας, Μαρκ Αντρέα Χιούσλερ (Νο. 87 τότε ο Ελβετός), όσο και του Χένρι Λάακσονεν (Νο. 123).

«Ο Εμίλιο ήθελε να δώσει προτεραιότητα στο να μαζέψει βαθμούς στα τουρνουά της ATP.», είπε ο Βιβέρ. «Είναι σε μια κρίσιμη στιγμή της καριέρας του. Είναι 31 ετών και θέλει να προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο για το τουρνουά της ATP που έρχονται.»

Ωστόσο, ο Γκόμεζ, γιος του θρυλικού και πρώην Νο. 4 του κόσμου Αντρές Γκόμεζ, δεν θα είναι το μοναδικό πρόβλημα για τον Βιβέρ, ο οποίος δεν θα έχει στην αποστολή ούτε τον Νο. 2 του Εκουαδόρ και Νο. 309 του κόσμου Ρομπέρτο Κιρόζ, κάτι που σημαίνει ότι ο παίκτης με το υψηλότερο ranking στην κατάταξη κι αυτός που θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά θα είναι ο 24χρονος και Νο. 564 στον κόσμο Αντρές Αντράντε.

Φυσικά τα «βαριά όπλα» των φιλοξενούμενων είναι τα διπλά εκεί όπου θα αγωνιστούν οι Γκονζάλο Εσκομπάρ και Ντιέγκο Ιντάλγκο, με τον πρώτο να έχει κερδίσει μάλιστα τρεις τίτλους ATP με τον πιο πρόσφατο τον Απρίλιο του 2022 στη Σερβία (Serbia Open) όπου μαζί με τον Ουρουγουανό Άριελ Μπεχάρ είχαν κερδίσει στον τελικό τους Κροάτες και «χρυσούς» Ολυμπιονίκες του Τόκιο, Νικόλα Μέτκιτς και Μάτε Πάβιτς.

Οι αναμετρήσεις της Ελλάδας με το Εκουαδόρ για το Davis Cup θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Φεβρουαρίου.

Αποστολή Εκουαδόρ

Αντρές Αντράντε – Νο. 564
Άλβαρο Γκιγιέν – Νο. 731
Καϊετάνο Μαρτς – Νο. 859
Γκονζάλο Εσκομπάρ – Νο. 44 (διπλά)
Ντιέγκο Ιντάλγκο – Νο. 76 (διπλά)

Αρχηγός: Ραούλ Βιβέρ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις