fbpx

Τσιτσιπάς: «Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η χρονιά θα πάει εξαιρετικά για μένα» (vid)

Τσιτσιπάς: «Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η χρονιά θα πάει εξαιρετικά για μένα» (vid)

Παρά την ήττα στον τελικό του φετινού Australian Open από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραμένει αισιόδοξος για τη χρονιά που έρχεται τονίζοντας ότι θέλει να πατήσει πάνω στο εξαιρετικό του ξεκίνημα το 2023 και να γίνει ακόμα καλύτερος.

Ο Έλληνας τενίστας αναφέρθηκε στον τελικό της Μελβούρνης ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ένιωσε πίεση σε κανένα σημείο του αγώνα, ενώ στο τέλος μίλησε και για τον αγώνα του Davis Cup του επόμενου Σαββατοκύριακου (4-5 Φεβρουαρίου) με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει το Εκουαδόρ στο κλειστό του ΟΑΚΑ, με στόχο την άνοδο στο World Group I.

«Tο πιο πολύ άγχος το ένιωσα όταν μπήκα στον 1ο γύρο αυτής της διοργάνωσης. Δεν συγκρίνεται με το σημερινό. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος εκεί έξω που είχα την ευκαιρία να παίξω για κάτι τόσο μεγάλο σήμερα.», δήλωσε στο ελληνικό Eurosport ο Έλληνας τενίστας.

«Δεν μου βγήκε καθόλου πίεση ή δεν ένιωσα ότι θα πάνε τα πράγματα στραβά για μένα. Ένιωθα σχετικά καλά μέσα στο γήπεδο. Απλά προσπάθησα μέσα στο μυαλό μου να εφαρμόσω ξανά τον αγώνα που είχαμε παίξει στο Τορόντο που για μένα ήταν μια ωραία εμπειρία κι ένα ωραίο ματς κι ένα συγκλονιστικό ματς που κατάφερα να κερδίσω ήταν ένα από τα πρώτα ματς που παίξαμε και ήθελα κάπως μέσα στο μυαλό μου να φτιάξω το ίδιο σενάριο, το οποίο μου βγήκε λίγο λάθος στην αρχή δεν πήγε ακριβώς όπως το ήθελα. Αλλά τι να κάνεις, είναι το τένις δυστυχώς έτσι, είναι πολλά τα χτυπήματα, πρέπει να μείνεις μέσα στο ράλι και να βρεις τις ευκαιρίες σου.»

«Πολλές φορές νιώθεις ότι μπορείς να χτυπήσεις την μπάλα πιο δυνατά, αυτό όμως δεν είναι αρκετό για να σου δώσει μια νίκη ή να σου δώσουν κάτι καλό. Πολλές φορές είναι και το μυαλό το οποίο παίζει μεγάλη σημασία στο πως θα εξελιχθεί ένας αγώνας, το πως μπορεί να τοποθετείς την μπάλα στις γωνίες του γηπέδου, φυσικά η έκρηξή σου και το πόσο καλά κινείσαι μέσα στο γήπεδο είναι κάτι πολύ σημαντικό κατά την άποψή μου, ναι και είναι κάτι που και ο Τζόκοβιτς το κάνει πολύ καλά.»

«Σίγουρα δεν είμαι στην κατάσταση που βρισκόμουν στον προηγούμενο τελικό Grand Slam (σ.σ. Roland Garros 2021), είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η χρονιά θα πάει εξαιρετικά για μένα. Έχω ξεκινήσει με πολύ καλά θεμέλια.»

«Έχω χτίσει και φτιάξει μια ωραία βάση, θέλω να χτίσω γύρω από αυτήν, να χτίσω το δικό μου κάστρο με σωστές προδιαγραφές, κι αυτό θα πάρει μια ολόκληρη χρονιά. Βασικά με εξιτάρει όλο αυτό. Έχω μεγάλη ανάγκη να βρίσκομαι στο γήπεδο και να θέλω να γίνω καλύτερος. Ακόμα και τώρα έχω όρεξη και θέληση να βγω στο γήπεδο και να συνεχίζω να δουλεύω γύρω από αυτό. Απλώς και το σώμα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση για να μπορείς να κάνει αυτά τα πράγματα.»

Όσο για τον αγώνα στο Davis Cup ο Τσιτσιπάς τόνισε: «Έχω την ευκαιρία να παίξω για την Εθνική κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μένα, για το τένις στην Ελλάδα, κάτι που δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πολύ συχνά. Η ομάδα μας αποτελείται από παίκτες με τους οποίους έχουμε χτίσει κι έχουμε διαμορφώσει μια ωραία “χημεία” τα τελευταία χρόνια.»

«Για μένα αυτή η αναμέτρηση είναι σημαντική για όλη την ομάδα. Έχουμε προσδοκίες το να παίξουμε καλά και να τα δώσουμε όλα και φυσικά ελπίζω να παίξω κι ένα διπλό με τον Πέτρο. Αυτή τη στιγμή έχουμε χτίσει (μεταξύ μας) μια πολύ καλή ομάδα και θα ήθελα πολύ να δοκιμάσουμε τα προσόντα μας και τη χημεία που έχουμε χτίσει τους τελευταίους μήνες σε ένα διπλό στο Davis Cup. Ο Πέτρος έχει ανεβάσει πολύ το επίπεδό του και είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που εξελίσσεται.»

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις