fbpx

Australian Open: Τσιτσιπάς-Τζόκοβιτς 0-3: Ο Νόλε λύγισε τον Στέφανο και έφτασε τους 22 τίτλους Grand Slam (pics,vids)

Australian Open: Τσιτσιπάς-Τζόκοβιτς 0-3: Ο Νόλε λύγισε τον Στέφανο και έφτασε τους 22 τίτλους Grand Slam (pics,vids)

O Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ο μεγάλος νικητής στον φετινό τελικό του Australian Open επικρατώντας του εξαιρετικού από το 2ο σετ και μετά, Στέφανου Τσιτσιπά με 6-3, 7-6(4), 7-6(5) μετά από 2 ώρες και 56 λεπτά, φτάνοντας τους 10 τίτλους στη Μελβούρνη και τους 22 σε Major τουρνουά ισοφαρίζοντας τον Ράφα Ναδάλ.

Παράλληλα με την κορυφή στην Αυστραλία, ο Νόλε επανέρχεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης δικαιότατα, αφήνοντας πίσω του (στο No. 2) τον Κάρλος Αλκαράθ, ενώ στο No. 3 της ATP κατάταξης είναι πλέον ο φιναλίστ του πρώτου χρονικά Grand Slam, Στέφανος Τσιτσιπάς.

Οι αριθμοί του 35χρονου Σέρβου στο σημερινό παιχνίδι ήταν εξαιρετικοί, ολοκληρώνοντας μάλιστα τις προσπάθειές του με ποσοστό 82% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το 1ο σερβίς (54/66), ενώ από το 2ο έφτασε στο 62% (21/34).

Έφτασε τα 36 winners, 7 άσους, αλλά και 22 λάθη, την ώρα που ο 24χρονος Έλληνας τενίστας είχε συγκομιδή 15 άσων, 40 winners, αλλά και 42(!) λάθη, φτάνοντας στο εξίσου καλό 72% ποσοστό σε κερδισμένους πόντους από το 1ο σερβίς.

Στο 1ο σετ, μέχρι το 3ο game οι δύο φιναλίστ ήταν αλάνθαστοι από τη γραμμή του σερβίς, με τον Νόβακ να διατηρεί ένα ισχνό προβάδισμα για την ώρα (2-1). Στο αμέσως επόμενο, ο Σέρβος έκανε το πρώτο break του αγώνα, κρατώντας τον Στέφανο στους δύο πόντους, ενώ στη συνέχεια υπερασπίστηκε ξανά το σερβίς του, για να αυξήσει κι’ άλλο την απόσταση (4-1).

Από το 7ο game και μετά οι δύο παίκτες διατήρησαν την ακεραιότητα των σερβίς τους, με αποτέλεσμα ο Τζόκοβιτς να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου σετ της αναμέτρησης, κάνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα για την straight νίκη (6-3).

Στο 2ο σετ, τα λάθη λιγόστεψαν ακόμα περισσότερο, με τους δύο κορυφαίους της διοργάνωσης να παίζουν με “χειρουργική ακρίβεια” στο κορτ, γεγονός που δικαιολογεί και τα δύο συνεχόμενα tie-break.

Ο Στέφανος έφτασε δύο φορές κοντά στο πρώτο του break, ενώ είχε και set point στο 9ο game (5-4), όμως ο Νόβακ δε χαρίστηκε σε καμία περίπτωση, και οδήγησε την αναμέτρηση στις οριακές καταστάσεις (6-6).

Στην πρώτη “παράταση”, μετά από 13 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα ο Σέρβος βγήκε νικητής με επιμέρους σκορ 7-4, κάνοντας καταλυτικά mini-break, φτάνοντας έτσι στο 2-0, για να ψάξει στη συνέχεια το τελικό βήμα για την κορυφή.

Στο 3ο και τελευταίο σετ, με βάση την εξέλιξη του αγώνα, ο Τσιτσιπάς είχε μπει πιο δυναμικά στο κορτ, ξεκινώντας με break τις προσπάθειές του για μια μεγάλη επιστροφή, με τον κόσμο σε εκείνο το σημείο να μπαίνει στην εξίσωση και να ζητωκραυγάζει για τον Έλληνα τενίστα (1-0).

Άμεση ήταν η απάντηση από τον Σέρβο πρωταθλητή, που κέρδισε στο νήμα το 2ο game και έσπασε για 2η φορά το σερβίς του αντιπάλου του, επαναφέροντας τις ισορροπίες ξανά στην αφετηρία τους (1-1).

Η συνέχεια ήταν ίδια με το προγενέστερο σετ, μιας και οι δύο πρόσεχαν ιδιαίτερα να μην “παραβιαστεί” το σερβίς τους, και έτσι για 2η φορά φτάσαμε στο tie-break, για να αποφασιστεί το αν θα έχουμε νικητή ή 4ο σετ.

Μετά από 12 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα “μάχης”, ο Νόβακ αν και ξεκίνησε εντυπωσιακά, τρέχοντας ένα σερί 5 συνεχόμενων πόντων, είδε τον Στέφανο να αρνείται να καταθέσει τα όπλα, επιστρέφοντας στη διεκδίκησή του αγώνα (6-5).

Τελικώς όμως, με τον 3ο championship point του έφτασε στη νίκη, επιστρέφοντας δυναμικά στην Αυστραλία, παρά το πρόβλημα του τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε από την αρχή του τουρνουά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις