fbpx

Australian Open: Διατήρησαν τα “σκήπτρα” Κρεϊτσίκοβα και Σινιακόβα! (vid)

Australian Open: Διατήρησαν τα “σκήπτρα” Κρεϊτσίκοβα και Σινιακόβα! (vid)

Την κατάκτηση του Αυστραλιανού Όπεν για δεύτερη διαδοχική χρονιά πανηγύρισαν οι Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα και Κατερίνα Σινιακόβα, στο διπλό των γυναικών. Οι δύο Τσέχες επιβλήθηκαν στον τελικό με 6-4, 6-3 των Σούκο Αογιάμα και Ένα Σιμπαχάρα, διατηρώντας έτσι παράλληλα και το Νο1 (Σινιακόβα) και το Νο2 (Κρεϊτσίκοβα) στην παγκόσμια κατάταξη.

Αγωνιστικά, οι δύο Τσέχες ξεκίνησαν με μπρέικ στο εναρκτήριο γκέιμ του ματς, ενώ έχασαν και ένα μπρέικ πόιντ για να ανεβούν στο 3-0. Οι δύο Ιαπωνέζες είχαν χάσει στο μεταξύ δύο δικές τους ευκαιρίες στο 2ο γκέιμ για μπρέικ, δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν άλλες και έτσι το πρώτο σετ πήγε στις Κρεϊτσίκοβα και Σινιακόβα με 6-4.

Στο δεύτερο μέρος, πάλι οι δύο Τσέχες ξεκίνησαν με μπρέικ, όμως αυτή τη φορά δέχθηκαν την απάντηση στο 4ο γκέιμ, για να γίνει το 2-2. Λίγο αργότερα, Κρεϊτσίκοβα και Σινιακόβα έκαναν νέο μπρέικ για να βρεθούν στο 5-3. Όταν σέρβιραν για να κλείσουν το ματς είδαν τις Αογιάμα και Σιμπαχάρα να προηγούνται με 15-40, ωστόσο απέτρεψαν τον μπρέικ και έδωσαν τέλος στον τελικό έπειτα από 1 ώρα και 29 λεπτά.

Για την Κρεϊτσίκοβα αυτός ήταν ο έβδομος Γκραν Σλαμ τίτλος της στο διπλό γυναικών, έχοντας άλλους τρεις στο μεικτό διπλό (Αυστραλιανό Όπεν 2019, 2020, 2021) και έναν στο μονό (Ρολάν Γκαρός 2021). Η Σινιακόβα από την πλευρά της έχει επίσης… επτά τίτλους στο διπλό γυναικών, όλους με παρτενέρ την Κρεϊτσίκοβα. Στον αντίποδα, για τις Αογιάμα και Σιμπαχάρα αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή καριέρας σε τελικό Γκραν Σλαμ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις