fbpx

Australian Open: Πρώτος τίτλος Grand Slam για την απίθανη Σαμπαλένκα! (vids)

Australian Open: Πρώτος τίτλος Grand Slam για την απίθανη Σαμπαλένκα! (vids)

H Αρίνα Σαμπαλένκα έγραψε τη δική της ιστορία στη Μελβούρνη κατακτώντας τον παρθενικό της Major τίτλο επικρατώντας στον τελικό της εξαιρετικής Έλενα Ριμπάκινα με 4-6, 6-3, 6-4 μετά από 2,5 ώρες.

Με αυτή τη νίκη η Σαμπαλένκα κατέκτησε τον 5ο και πιο σημαντικό τίτλο στην καριέρα της έγινε η 29η πρωταθλήτρια στο Australian Open από την εποχή των όπεν, αλλά και η 58η διαφορετική παίκτρια που κατακτά Grand Slam. 

Παράλληλα το εξαιρετικό ξεκίνημα του 2023 συνεχίζεται με τη Σαμπαλένκα να σ 11 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με δύο τίτλους και με 22-1 σετ!

Η Ριμπάκινα ξεκίνησε καλύτερα τον τελικό φτάνοντας σε break (3-1), αλλά τη Σαμπαλένκα να απαντά λίγο αργότερα ισοφαρίζοντας σε 4-4. Αυτό όμως ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game της στο 1ο σετ καθώς ακολουθήσαν δύο σερί κερδισμένα games από την Καζάκα, η οποία έκανε το 1-0 μετά από 35 λεπτά.

Από εκεί και πέρα το μομέντουμ άλλαξε. Η Σαμπαλένκα βγήκε στο κορτ πιο επιθετικά βρήκε break στο 4ο game του 2ου σετ (3-1) και στη συνέχεια κρατώντας το σερβίς της πήρε το σετ με 6-3 ισοφαρίζοντας στον τελικό σε 1-1.

Στο decider σετ η Λευκορωσίδα πίεσε ακόμα περισσότερο το σερβίς της Ριμπάκινα και με νέο break έκανε το 4-3 και στη συνέχεια το 5-3 φτάνοντας ένα game μακριά από το τρόπαιο.

Η Ριμπάκινα μείωσε σε 5-4, με τη Σαμπαλένκα όμως να κλείνει το παιχνίδι μετά από 4 championship-points φτάνοντας στον τίτλο, αλλά και επιστρέφοντας από τη Δευτέρα στο Νο. 2 του κόσμου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις