fbpx

Australian Open: Ολοκλήρωσαν το “όνειρο” οι Χιτζικάτα και Κούμπλερ! (vid)

Australian Open: Ολοκλήρωσαν το “όνειρο” οι Χιτζικάτα και Κούμπλερ! (vid)

Την κατάκτηση του Αυστραλιανού Όπεν στο διπλό των ανδρών πανηγύρισαν οι Ρίνκι Χιτζικάτα και Τζέισον Κούμπλερ. Το δίδυμο των Αυστραλών, αν δεν σε καμία περίπτωση δεν συνυπολογιζόταν στα φαβορί, διήνυσε όλη τη διαδρομή ως τον τελικό και εκεί επικράτησε με 6-4, 7-6(4) των Ουγκό Νις και Γιάν Ζιελίνσκι για να κάνει δικό της το τρόπαιο.

Πρόκειται για έναν εντελώς ανέλπιστο θρίαμβο για τους Αυστραλούς -όπως και τους οικοδεσπότες συμπατριώτες τους-, μιας και οι Χιτζικάτα και Κούμπλερ αποτελούν παραδοσιακούς παίκτες του μονού (και όχι του διπλού), ενώ χρειάστηκαν… wild card για να βρεθούν αρχικά στο κυρίως ταμπλό. Στον αντίποδα, για τον Μονεγάσκο και τον Πολωνό, δύο κλασικούς παίκτες του διπλού, αυτή ήταν η παρθενική συμμετοχή τους σε τελικό Γκραν Σλαμ, δίχως όμως να συνοδευτεί και με νίκη.

Αγωνιστικά, οι Χιτζικάτα και Κούμπλερ αξιοποίησαν το ένα και μοναδικό μπρέικ πόιντ που εμφανίστηκε συνολικά στο πρώτο σετ, για να φτάσουν στο 6-4. Στο δεύτερο μέρος δεν υπήρξε κανέναν μπρέικ πόιντ, όλα κρίθηκαν στη διαδικασία του τάι μπρέικ και εκεί οι δύο Αυστραλοί πέτυχαν το κρίσιμο μίνι μπρέικ στον 9ο πόντο για να προηγηθούν με 5-4. Παίρνοντας τους δύο επόμενους στο σερβίς τους έφτασαν στο 7-4, δίνοντας τέλος στη μάχη έπειτα από 1 ώρα και 23 λεπτά.

Σημειώνεται πως για την Αυστραλία αυτή είναι η δεύτερη διαδοχική κατάκτηση του διπλού των ανδρών από δικούς της παίκτες, μιας και πέρσι ήταν οι Νικ Κύργιος και Θανάσης Κοκκινάκης εκείνοι που είχαν πάρει το τρόπαιο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις