fbpx

Australian Open: Παρθενικός τίτλος στη Μελβούρνη για Χιούετ! (vid)

Australian Open: Παρθενικός τίτλος στη Μελβούρνη για Χιούετ! (vid)

Πρωταθλητής τους Αυστραλιανού Όπεν στους άνδρες με αμαξίδιο στέφθηκε ο Άλφι Χιούετ. Ο Νο1 στον κόσμο Βρετανός μπήκε ως το φαβορί στο Γκραν Σλαμ της Μελβούρνης με… αποστολή να το κατακτήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του, κάτι που πέτυχε. Το τρόπαιο ήρθε έπειτα από την εύκολη νίκη στον τελικό με 6-3, 6-1 επί του Τοκίτο Όντα.

Αυτός ο θρίαμβος έρχεται για τον Χιούετ έπειτα από δύο σερί χαμένους τελικούς στην Αυστραλία, την ώρα που στο διπλό είχε καταφέρει να πάρει ήδη τέσσερις διαδοχικές χρονιές το τρόπαιο (2020, 2021, 2022, 2023). Αυτός ήταν συνολικά ο έβδομος Γκραν Σλαμ τίτλος του Βρετανού στο μονό, αφού μετράει τρεις κατακτήσεις του Ρολάν Γκαρός και άλλες τρεις του US Open, τη στιγμή που στο Wimbledon έχει μονάχα έναν χαμένο τελικό (2022).

Στο αγωνιστικό σκέλος, το μόνο αξιοσημείωτο είναι πως ο Όντα πήρε πρώτος προβάδισμα στο ματς, αφού με μπρέικ βρέθηκε μπροστά με 3-1 στο πρώτο σετ. Έκτοτε όμως ο Χιούετ πήρε 11 από τα 12 επόμενα γκέιμ για να κάνει δικό του το “στέμμα”. Τέλος, σημειώνεται πως για τον 16χρονο Ιάπωνα αυτός ήταν ο πρώτος τελικός της καριέρας του σε Γκραν Σλαμ, όπου όμως απέδειξε πως οι λαμπρές αγωνιστικές ημέρες βρίσκονται μπροστά του.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις