fbpx

Australian Open: Ξανά στον “θρόνο” η Ντε Χρουτ! (vid)

Australian Open: Ξανά στον “θρόνο” η Ντε Χρουτ! (vid)

Σε απόλυτη κυρίαρχο του Αυστραλιανού Όπεν έχει καταστεί τα τελευταία χρόνια η Ντίντε Ντε Χρουτ. Η Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη με αμαξίδιο από την Ολλανδία, αν και βρέθηκε… με την πλάτη στον τοίχο, επικράτησε στον μεγάλο τελικό με 0-6, 6-2, 6-2 της Γιούι Καμίτζι, κατακτώντας για τρίτη διαδοχική χρονιά το τρόπαιο και πέμπτη συνολικά.

Για την 26χρονη Ολλανδή αυτός είναι συνολικά ο 17ος Γκραν Σλαμ τίτλος της στο μονό, ενώ κατέχει και άλλους 15 στο διπλό. Στον αντίποδα, για την Ιαπωνέζα Καμίτζι αυτός ήταν ο έκτος χαμένος τελικός της στις δέκα τελευταίες διοργανώσεις στη Μελβούρνη, χάνοντας την ευκαιρία να πάρει για τρίτη φορά το τρόπαιο και παράλληλα να φτάσει τα εννέα Γκραν Σλαμ καριέρας.

Αγωνιστικά, η Καμίτζι ήταν εκείνη που έμοιαζε να βρίσκεται πιο κοντά στην κορυφή, αφού όχι μόνο είχε πάρει το πρώτο σετ με 6-0, αλλά είχε βρει και προβάδισμα με μπρέικ (2-1) στο δεύτερο μέρος. Έκτοτε όμως η Ολλανδή κάτοχος του τίτλου εξαπέλυσε την αντεπίθεσή της και παίρνοντας 11 από τα 13 επόμενα γκέιμ έφτασε στη νίκη.

Σημειώνεται πως η Ντε Χρουτ είχε κατακτήσει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα τον τίτλο και στο διπλό, με παρτενέρ τη συμπατριώτισσά της Ανιέκ Φαν Κουτ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις