fbpx

Australian Open: Διατήρησε τα “σκήπτρα” ο Σρέντερ! (vid)

Australian Open: Διατήρησε τα “σκήπτρα” ο Σρέντερ! (vid)

Πρωταθλητής του Αυστραλιανού Όπεν, στην κατηγορία quad με αμαξίδιο, για δεύτερη διαδοχική χρονιά στέφθηκε ο Σαμ Σρέντερ. Ο Νο2 στον κόσμο Ολλανδός τα κατάφερε έπειτα από τη νίκη του στον τελικό με 6-2, 7-5 επί του συμπατριώτη του και Νο1 στον κόσμο Νιλς Φινκ, φτάνοντας παράλληλα τα τέσσερα Γκραν Σλαμ καριέρας στο μονό.

Σε συνδυασμό με τους πέντε τίτλους καριέρας σε μέιτζορ που έχει στο διπλό ο Ολλανδός, μετράει πια συνολικά εννέα κερδισμένα Γκραν Σλαμ, τη στιγμή που ο Φινκ αποχωρεί ηττημένος στην πρώτη παρουσία του σε τελικό στη Μελβούρνη, χάνοντας την ευκαιρία να πάρει το τρίτο Γκραν Σλαμ της καριέρας του, έπειτα από το Ρολάν Γκαρός και το US Open του 2022.

Αγωνιστικά, στο πρώτο σετ ο Σρέντερ πήρε προβάδισμα με 5-0 στο πρώτο σετ, ο Φινκ μείωσε σε 5-2 με ένα μπρέικ, αλλά στη συνέχεια ήρθε το κράτημα του σερβίς για το 6-2. Αντιθέτως, στο δεύτερο σετ οι δυο τους ξεκίνησαν έχοντας από δύο μπρέικ, ο Φινκ βρήκε αργότερα ένα τρίτο για να προηγηθεί με 4-3, αλλά στο 10ο γκέιμ ο Σρέντερ βρήκε επίσης τρίτο μπρέικ ισοφαρίζοντας σε 5-5. Στο… μεθεπόμενο γκέιμ, ο Σρέντερ βρήκε άλλο ένα μπρέικ και έδωσε τέλος σε μία μάχη που κράτησε 1 ώρα και 32 λεπτά.

Σημειώνεται πως οι δύο Ολλανδοί είχαν βρεθεί νωρίτερα εντός της εβδομάδας και στον τελικό του διπλού, όπου όμως ηττήθηκαν. Υπενθυμίζεται επίσης πως οι δυο τους είχαν κατακτήσει το καλοκαίρι του 2021 το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στο διπλό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις