fbpx

Μάρκς-Σακελλαρίδης 1-2: Πρόκριση στα ημιτελικά του Μόναστιρ

Ο Σακελλαρίδης στο United Cup

Την πρόκριση στα ημιτελικά του ITF Pro τουρνουά των 15.000 δολαρίων πήρε ο Στέφανος Σακελλαρίδης, το οποίο διεξάγεται στο Μόναστιρ της Τυνησίας.

Ο 18χρονος Έλληνας τενίστας επικράτησε του Κόλιν Μαρκς με 2-1 στα σετ (6-1, 4-6, 6-4), μέσα σε 2 ώρες και 17 λεπτά αγώνα, και συνεχίζει στη διοργάνωση.

Στο 1ο σετ, ο Σακελλαρίδης έδειχνε ασταμάτητος στο κορτ, κερδίζοντας τα πρώτα 5 games, έχοντας στο ενδιάμεσο 2 break (5-0). Η πρώτη και τελευταία απάντηση του Αμερικανού αντιπάλου του ήταν μα μειώσει προσωρινά, κρατώντας τον Στέφανο στο 15, όμως με love game (40-0) έκλεισε το σετ με επιτυχία και έκανε το πρώτο βήμα για τη νίκη (6-1).

Στο 2ο σετ, αν και ο Έλληνας τενίστας ξεκίνησε με break, άμεση ήταν η απάντηση το Μαρκς που απάντησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στο 2ο game (1-1). Μέχρι το 8ο game οι δύο παίκτες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ (4-4), ώσπου στο αμέσως επόμενο ο Κόλινς πήρε ξανά τα ηνία με υπεράσπιση του σερβίς του, ενώ στο 10ο και τελευταίο game έσπασε για 2η φορά το σερβίς του Στέφανου, για να φέρει την αναμέτρηση στα ίσα (6-4).

Στο 3ο και τελευταίο σετ, ο Κόλινς ξεκίνησε πιο δυνατά στο κορτ, κατακτώντας τα πρώτα 3 games (3-0), όμως επέστρεψε άμεσα στο παιχνίδι ο No. 641 του κόσμου και μέχρι το 6ο game έφτασε στην ισοφάριση, σβήνοντας το break του αντιπάλου του (3-3). Ο Κόλινς πήρε ξανά-προσωρινά- τα ηνία της αναμέτρησης, κρατώντας στον πόντο τον Στέφανο, όμως ο αυτός με νέο σερί κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να φτάσει στη νίκη, που τον φέρνει στους “4” της διοργάνωσης.

Εκεί, θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Σεμπάστιαν Σότζερ και Κάλιν Ιβανόφσκι, με φόντο μία θέση στον μεγάλο τελικό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις