fbpx

Australian Open Τσιτσιπάς-Χατσάνοφ 3-1: ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ! (vids)

Australian Open Τσιτσιπάς-Χατσάνοφ 3-1: ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ! (vids)

Με μια world class εμφάνιση ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξπέρασε και το εμπόδιο του Κάρεν Χατσάνοφ και με 7-6(1), 6-4, 6-7(6), 6-3 πέρασε στον τελικό του Australian Open για πρώτη φορά στην καριέρα του, αλλά και για δεύτερη σε Grand Slam μετά από το Roland Garros του 2021. 

Σε έναν ημιτελικό που διήρκησε 3 ώρες και 22 λεπτά στη Rod Laver Arena, ο 24χρονος Έλληνας τενίστας κατάφερε να διαχειριστεί άψογα την πίεση της περίστασης, ενώ θα μπορούσε μάλιστα να τελειώσει τη δουλειά και στο τρίτο σετ, αλλά ο Ρώσος αντίπαλός του έκανε την αντεπίθεσή του σε εκείνο το σημείο, και κατάφερε να μειώσει προσωρινά.

Στο 1ο σετ, ο Στέφανος ξεκίνησε με love game (40-0) την αναμέτρηση, μπαίνοντας ζεστός στο κορτ, ενώ στο 4ο game κατάφερε να κάνει και το πρώτο του break, παίρνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα (3-1). Ο No. 20 του κόσμου έσβησε σχεδόν αμέσως το break του Τσιτσιπά, και με δικό του love game έφερε το ματς και πάλι στα ίσα (3-3).

Νέο 40-0 για τον Τσιτσιπά στο σερβίς του, αλλά και νέο break στο 8ο game, που τον έφεραν μία ανάσα από την κατάκτηση το πρώτου σετ, παρόλα αυτά ο Χατσάνοφ δεν εγκατέλειπε τις προσπάθειές του και βρήκε ξανά το σθένος να ισοφαρίσει, σβήνοντας και το δεύτερο break του αντιπάλου του.

Αμφότεροι υπερασπίστηκαν τα σερβίς τους στη συνέχεια και οδηγήθηκαν στο tie-break (6-6), όπου εκεί, μετά από 9 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα, ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να επικρατήσει με επιμέρους σκορ 7-2, κάνοντας το πρώτο βήμα για τη νίκη (7-6).

Στο 2ο σετ, Τσιτσιπάς και Χατσάνοφ πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το 8ο game (4-4), ώσπου ο Στέφανος κατάφερε να σπάσει για τρίτη φορά το σερβίς του αντιπάλου του στο αμέσως επόμενο, για να πάρει σε ένα κρίσιμο σημείο τα ηνία (5-4).

Με το μομέντουμ ξεκάθαρα στην πλευρά του, ο Στέφανος δε χάρισε ούτε πόντο στον αντίπαλό του στο 10ο game, και έτσι έκλεισε με επιτυχία και το δεύτερο σετ, για να απέχει ένα βήμα από τον μεγάλο τελικό της Μελβούρνης (6-4).

Στο 3ο σετ, ο 26χρονος Ρώσος ξεκίνησε καλά κερδίζοντας το εναρκτήριο game, όμως ο Στεφ έδειχνε ασταμάτητος από το σερβίς του, μιας και πραγματοποίησε ένα ακόμα love game για την ισοφάριση (1-1).

Έσπασε ξανά το σερβίς του Χατσάνοφ στο 3ο game, υπερασπίστηκε ξανά το δικό του στη συνέχεια, και μέχρι το 9ο game διατηρούσε αυτή τη μικρή, αλλά σταθερή απόσταση, για να ολοκληρώσει τη δουλειά από το τρίτο σετ (5-4).

Στο 10ο game όμως, ο Χατσάνοφ έδειξε σφιγμό, έσπασε για τρίτη φορά το σερβίς του Στέφανου, και επανάφερε τις απόλυτες ισορροπίες στο ματς (5-5). Αμφότεροι μοιράστηκαν από ένα game, και οδηγήθηκαν εκ νέου σε tie-break, για να κριθεί ο νικητής του σετ (6-6).

Μετά από 13 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα “μάχης” ο Κάρεν έσβησε 2(!) match point, έκανε την ανατροπή και επιβλήθηκε με 8-6, για να κατακτήσει το τρίτο σετ και να ξαναμπεί στο τροχιά διεκδίκησης της πρόκρισης (7-6).

Στο 4ο και τελευταίο game, ο Τσιτσιπάς μπήκε στο κορτ ξανά με… το μαχαίρι στα δόντια, καθώς πραγματοποίησε νέο σερί με 3/3 games , φτάνοντας συνολικά τα 5 break στον αγώνα (3-0).

Από εκεί και έπειτα δεν είδαμε κάποιο νέο break, ο Έλληνας τενίστας διαχειρίστηκε άψογα το σερβίς του, και χωρίς έξτρα κινδύνους έφτασε στην τελική επικράτηση, αποδεικνύοντας πόσο έτοιμος νιώθει για τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του (6-3).

Στον τελικό της Μελβούρνης, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει είτε τον Νόβακ Τζόκοβιτς, είτε τον Τόμι Πολ. Αν ο Σέρβος ηττηθεί στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό, τότε ο Τσιτσιπάς εξασφαλίζει το νέο career high του στην παγκόσμια κατάταξη, μιας και θα ανέβει στο No. 2. Σε περίπτωση βέβαια που κερδίσει τον τίτλο στην Αυστραλία ο Έλληνας τενίστας, τότε θα ανέβει στην κορυφή της ATP κατάταξης.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε, ότι ο Τσιτσιπάς πραγματοποίησε και την έκτη διαδοχική του νίκη απέναντι στον Χατσάνοφ, σε ισάριθμα ματς που έχουν δώσει οι δύο παίκτες, συνεχίζοντας έτσι την καλή παράδοση απέναντί του.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις