fbpx

Australian Open: Πρωταθλητές Στέφανι και Μάτος στο μεικτό διπλό! (vid)

Australian Open: Πρωταθλητές Στέφανι και Μάτος στο μεικτό διπλό! (vid)

Σε αμιγώς… βραζιλιάνικα χέρια κατέληξε το τρόπαιο του Αυστραλιανού Όπεν στο μεικτό διπλό, καθώς οι Λουίζα Στεφάνι και Ραφαέλ Μάτος επικράτησαν με 7-6(2), 6-2 των Σάνια Μίρζα και Ρόχαν Μποπάνα στον μεγάλο τελικό, κατακτώντας έτσι τον τίτλο. Για αμφότερους τους Βραζιλιάνος αυτός είναι ο πρώτος Γκραν Σλαμ τίτλος σε οποιαδήποτε κατηγορία (μονό/διπλό/μεικτό), την ώρα που για την Μίρζα αυτό ήταν και το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι της πλούσιας καριέρας της.

Αγωνιστικά, το πρώτο σετ έφτασε σε κρίσιμη καμπή όταν με μπρέικ στο 8ο γκέιμ οι δύο Ινδοί προηγήθηκαν με 5-3, ωστόσο δέχθηκαν άμεσα το μπρέικ-απάντηση, με συνέπεια να ακολουθήσει αργότερα το τάι μπρέικ. Εκεί, οι Βραζιλιάνοι προηγήθηκαν με 3-0, οι Μίρζα και Μποπάνα μείωσαν σε 3-2, αλλά με ένα σερί τεσσάρων πόντων οι Στέφανι και Μάτος έκλεισαν το σετ στο 7-2.

Στο δεύτερο μέρος, το πρώτο μπρέικ των Βραζιλιάνων ήρθε στο 4ο γκέιμ για να τους δώσει προβάδισμα με 3-1, ενώ με άλλο ένα σπάσιμο του σερβίς στο 8ο γκέιμ έκλεισαν το σετ στο 6-2 και συνολικά τον τελικό έπειτα από 1 ώρα και 27 λέπτά μάχης.

Για την 36χρονη Μίρζα χάθηκε έτσι η ευκαιρία να κατακτήσει το έβδομο Γκραν Σλαμ της καριέρας της, έχοντας ήδη έξι (τρία σε διπλό γυναικών, τρία σε μεικτό διπλό), εκ των οποίων το πρώτο ήταν… πάλι στο μεικτό διπλό στη Μελβούρνη, το μακρινό 2009. Στον αντίποδα, οι Στέφανι και Μάτος έγιναν οι πρώτοι συμπατριώτες που ως ομάδα κατακτούν τον συγκεκριμένο τίτλο από το 2013 και τους τότε Αυστραλούς Γιαρμίλα Γκαϊντόσοβα και Μάθιου Έμπντεν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις