fbpx

Australian Open: Προκρίθηκε στον τελικό ο ασταμάτητος Τζόκοβιτς (vids)

Australian Open: Προκρίθηκε στον τελικό ο ασταμάτητος Τζόκοβιτς (vids)

Την πρόκριση στον τελικό του Australian Open της Μελβούρνης (16-29/01) πήρε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που επικράτησε με 3-0 σετ (7-5, 6-1, 6-2) του Τόμι Πολ, σε 2 ώρες και 20 λεπτά αγώνα, και θα διεκδικήσει τον 10ο τίτλο του στην Αυστραλία, αλλά και τον 22ο συνολικά σε Grand Slam, απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά την Κυριακή (29/01, 10:30 ώρα Ελλάδος).

Στο 1ο σετ, ο 35χρονος Σέρβος ξεκίνησε δυναμικά στο κορτ, κερδίζοντας τα πρώτα 3 games, έχοντας και break στο ενδιάμεσο (3-0). Η διαφορά αυξήθηκε ακόμα περισσότερο στο 6ο game, όπου ο Νόλε διπλασίασε τα break του (5-1), όμως ο Πολ βρήκε το σθένος να επιστρέψει στο παιχνίδι, τρέχοντας ένα δυναμικό σερί, κατά το οποίο έσβησε και τα δύο break του αντιπάλου του (5-5).

Στο 11ο game όμως, ο Τζόκοβιτς προσπέρασε εκ νέου με love game (40-0), ενώ αποσόβησε το tie-break, σπάζοντας για τρίτη φορά το σερβίς του Αμερικάνου, κάνοντας το πρώτο βήμα για τη νίκη (7-5).

Στο 2ο σετ, ο Νόβακ εμφανίστηκε καταιγιστικός στο κορτ, ξεκινώντας με 5/5 κερδισμένα games, κλειδώνοντας από νωρίς την κατάκτησή του, την ίδια ώρα που ο No. 35 του κόσμου δεν μπορούσε να ακολουθήσει στους ρυθμούς του Σέρβου (5-0).

Στο 6ο game ο Τόμι πήρε μία “ανάσα”, κρατώντας στους δύο πόντους τον No. 5 του κόσμου, όμως ο Τζόκοβιτς στο αμέσως επόμενο έκλεισε το σετ με μία ακόμα άψογη υπεράσπιση του σερβίς του (6-1).

Στο 3ο και τελευταίο σετ, με βάση την εξέλιξη του αγώνα, πάλι ο Νόλε φαινόταν ασταμάτητος, φτάνοντας εύκολα στο 4-0, έχοντας σιγουρέψει επί της ουσίας τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό της Μελβούρνης. Από εκείνο το σημείο και μετά δεν προέκυψε κάποιο νέο break, και με άριστη διαχείριση ο Νόβακ ολοκλήρωσε με επιτυχία τις αγωνιστικές του προσπάθειες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις