fbpx

Γραμματικοπούλου-Τσάο 2-0: Εύκολη πρόκριση στα προημιτελικά του Μόναστιρ

Γραμματικοπούλου-Τσάο 2-0: Εύκολη πρόκριση στα προημιτελικά του Μόναστιρ

Την πρόκριση για τα προημιτελικά του ITF Pro τουρνουά των 25.000 δολαρίων στο Μόναστιρ πήρε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, το οποίο διεξάγεται το χρονικό διάαστημα 23-29/01.

Η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε της Κία Γι Τσάο με 2-0 σετ (6-2, 6-2), μέσα σε μία ώρα και 41 λεπτά αγώνα, έκανε το 2/2 στο κυρίως ταμπλό και συνεχίζει στη διοργάνωση.

Στο 1ο σετ, η No. 200 του κόσμου ξεκίνησε με break στο εναρκτήριο game, όμως στο αμέσως επόμενο η Κινέζα αντίπαλός της απάντησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (1-1). Η Ελληνίδα κατάφερε να ξανά σπάσει το σερβίς της Τσάο, ενώ με ένα μεγάλο hold στη συνέχεια κατάφερε να αυξήσει το προβάδισμά της (3-1).

Με love game στο σερβίς της Τσάο αύξησε κι’ άλλο την απόσταση (4-1), και στο έκτο game υπερασπίστηκε για μία ακόμα φορά το δικό της σερβίς, για να κλειδώσει επί της ουσίας την κατάκτηση του πρώτου σετ (5-1).

Η Τσάο στο αμέσως επόμενο με δικό της μεγάλο hold κατάφερε να μειώσει προσωρινά (5-2), όμως δεν αποσόβησε την απώλεια του πρώτου σετ, καθώς έμεινε στους δύο πόντους στο 8ο game, με τη Βαλεντίνη να κάνει το πρώτο βήμα για τη νίκη (6-2).

Στο 2ο και τελευταίο σετ του αγώνα, η Γραμματικοπούλου ξεκίνησε πολύ δυναμικά, τρέχοντας ένα μικρό σερί με 3 κερδισμένα games, φτάνοντας συνολικά τα 5(!) break μέχρι εκείνο το σημείο (3-0).

Η Τσάο μείωσε τη διαφορά, σβήνοντας το ένα από τα δύο, αλλά και με δικό της love game (3-2), αλλά δεν είχε άλλη απάντηση προς την Ελληνίδα στην εξέλιξη του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα η Βαλεντίνη να προκριθεί στους “8” της διοργάνωσης χωρίς άγχος και κινδύνους (6-2).

Αυτή ήταν η πρώτη on court συνάντηση των δύο τενιστριών, με τη Γραμματικοπούλου να εμφανίζεται σε εξαιρετική κατάσταση μετά τις εμφανίσεις της στο United Cup. Στα προημιτελικά, θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης ΡαντιβόγεβιτςΓκουθ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις