fbpx

Australian Open: Συνεχίζεται το… παραμύθι των Χιτζικάτα και Κούμπλερ! (vid)

Australian Open: Συνεχίζεται το… παραμύθι των Χιτζικάτα και Κούμπλερ! (vid)

Ως βγαλμένη από παραμύθι μπορεί να χαρακτηριστεί η πορεία των Ρίνκι Χιτζικάτα και Τζέισον Κούμπλερ στο διπλό του Αυστραλιανού Όπεν. Οι δύο Αυστραλοί επικράτησαν με 6-4, 6-2 των Μαρσέν Γκρανογέρς και Οράσιο Σεμπάλος στα ημιτελικά, κατακτώντας έτσι για πρώτη φορά στην καριέρα τους ένα εισιτήριο για τελικό Γκραν Σλαμ.

Αυτός ο θρίαμβος γίνεται ακόμη καλύτερα κατανοητός συνυπολογίζοντας πως κανείς από τους δύο δεν είναι παραδοσιακός παίκτης διπλού (αμφότεροι είναι κάτω από το Νο160 του κόσμου). Για τον Χιτζικάτα αυτός θα είναι συνολικά ο πρώτος τελικός σε οποιοδήποτε τουρνουά στην καριέρα του -μονό ή διπλό- την ώρα που ο Κούμπλερ μετράει δύο χαμένους τελικούς καριέρας σε τουρνουά ATP250 στο διπλό.

Αγωνιστικά, οι δύο Αυστραλοί βρήκαν το ένα και μοναδικό μπρέικ του πρώτου σετ στο 7ο γκέιμ για να προηγηθούν με 4-3 και με δύο κρατήματα του σερβίς έφτασαν στο 6-4.

Στο δεύτερο μέρος Χιτζικάτα και Κούμπλερ έκαναν μπρέικ στο εναρκτήριο γκέιμ και ακολούθησε ένα δεύτερο ξανά στο 7ο γκέιμ για να ανεβούν στο 5-2. Με ένα ακόμη κράτημα του σερβίς έφτασαν στο 6-2, δίνοντας τέλος στο ματς έπειτα από 1 ώρα και 22 λεπτά μάχης.

Στον μεγάλο τελικό οι δύο Αυστραλοί θα τεθούν αντιμέτωποι με τους Ουγκό Νις και Γιάν Ζιελίνσκι, οι οποίοι επικράτησαν νωρίτερα με 6-3, 5-7, 6-2 των Ζερεμί Σαρντί και Φαμπρίς Μαρτέν. Στον αντίποδα, για τον Γκρανογιέρς αυτός ήταν ο τέταρτος αποκλεισμός της καριέρας του σε ημιτελικό Αυστραλιανού Όπεν, αναζητώντας ακόμη την παρθενική του πρόκριση σε τελικό. Το γεγονός αυτό γίνεται ακόμη πιο… φορτισμένο, μιας και το Γκραν Σλαμ της Μελβούρνης είναι το μοναδικό στο οποίο δεν έχει ακόμη βρεθεί σε τελικό ο 36χρονος Ισπανός.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις