fbpx

Australian Open: Στον μεγάλο τελικό η ασταμάτητη Ριμπάκινα! (vid)

Australian Open: Στον μεγάλο τελικό η ασταμάτητη Ριμπάκινα! (vid)

Δίχως φρένα πορεύεται στο Αυστραλιανό Όπεν η Έλενα Ριμπάκινα! Η Νο25 στον κόσμο Καζάχα (με καταγωγή από τη Ρωσία) επικράτησε στον πρώτο χρονικά ημιτελικό με 7-6(4), 6-3 της Βικτόρια Αζαρένκα, πανηγυρίζοντας την παρθενική της πρόκριση στον τελικό του Γκραν Σλαμ της Μελβούρνης. Αυτός θα είναι ο δεύτερος τελικός καριέρας για τη Ριμπάκινα σε μέιτζορ -μετά το περσινό Γουίμπλεντον-, την ώρα που για τη Λευκορωσίδα χάθηκε η ευκαιρία να επιστρέψει στον τελικό της διοργάνωσης για πρώτη φορά από το 2013.

Στο πρώτο μέρος η Νο24 στον κόσμο Αζαρένκα ήταν εκείνη που… χτύπησε πρώτη, βρίσκοντας μπρέικ στο 5ο γκέιμ, όμως η Ριμπάκινα απάντησε στο αμέσως επόμενο, ισοφαρίζοντας σε 3-3. Λίγο αργότερα, η Καζάχα βρήκε ξανά μπρέικ για να ανεβεί στο 5-3, όμως η μαχητική Λευκορωσίδα απάντησε με δικό της δεύτερο μπρέικ για να διατηρήσει το σετ ζωντανό.

Μάλιστα, στο 11ο γκέιμ η Αζαρένκα βρέθηκε μπροστά με 0-40, όμως έχασε την τριπλή ευκαιρία για να προηγηθεί στο σετ και έτσι λίγο αργότερα ήρθε το τάι μπρέικ. Εκεί η Ριμπάκινα προηγήθηκε με 5-2, έφτασε στο 6-4 και παίρνοντας τον επόμενο πόντο έκλεισε το σετ στο 7-4.

Στο δεύτερο μέρος, η γεννημένη στη Μόσχα Ριμπάκινα είχε χαμένο μπρέικ πόιντ στο εναρκτήριο γκέιμ, ωστόσο βρήκε το μπρέικ στην αμέσως επόμενη απόπειρά της, προηγούμενη έτσι με 2-1. Ακολούθησαν δύο ακόμη χαμένα μπρέικ πόιντ για την 23χρονη Καζάχα στο 5ο γκέιμ για να έρθει εν τέλει το σπάσιμο του σερβίς στο 7ο γκέιμ, βάζοντάς την μπροστά με 5-2 και το σερβίς στα χέρια της.

Σε εκείνο το σημείο η Αζαρένκα βρήκε ένα μπρέικ… επιβίωσης μειώνοντας σε 5-3, ωστόσο δεν υπήρξε συνέχεια μιας και η Λευκορωσίδα δέχθηκε άλλο ένα μπρέικ στη συνέχεια και με 6-3 η Ριμπάκινα έβαλε τέλος στην αναμέτρηση έπειτα από 1 ώρα και 41 λεπτά.

Στον μεγάλο τελικό, η Ριμπάκινα θα αναμετρηθεί με μία εκ των Μάγκντα Λινέτ και Αρίνα Σαμπαλένκα. Στον αντίποδα, για την Αζαρένκα αυτός ήταν ο πρώτος χαμένος ημιτελικός της καριέρας της σε Γκραν Σλαμ σκληρής επιφάνειας (είχε 5/5 νίκες), ενώ απώλεσε την ευκαιρία να βρεθεί στον τελικό ενός μέιτζορ για πρώτη φορά από το 2020 και το US Open.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις