fbpx

Australian Open: Έσπασε την… κατάρα και πέρασε στον τελικό η Σαμπαλένκα! (vid)

Australian Open: Έσπασε την… κατάρα και πέρασε στον τελικό η Σαμπαλένκα! (vid)

Αυτό που επί χρόνια κυνηγούσε στην καριέρα της και όλο το έχανε, εν τέλει είναι δικό της. Η Αρίνα Σαμπαλένκα εδώ και λίγη ώρα πανηγυρίζει την παρθενική της πρόκριση σε τελικό Γκραν Σλαμ, έπειτα από τη νίκη της με 7-6(1), 6-2 επί της Μάγκντα Λινέτ στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν. Αυτός ο θρίαμβος ήρθε για τη Λευκορωσίδα έπειτα από τρεις αποκλεισμούς που είχε γνωρίσει στα ημιτελικά, στα πέντε προηγούμενα τουρνουά μέιτζορ που συμμετείχε.

Στον αντίποδα, η Νο45 στον κόσμο Πολωνή είδε να τερματίζεται η λαμπρότερη πορεία της καριέρας της σε Γκραν Σλαμ, αφού πριν το φετινό Αυστραλιανό Όπεν δεν είχε προχωρήσει ποτέ πέρα από τον 3ο Γύρο οποιοδήποτε από τα τέσσερα μέιτζορ τουρνουά.

Η αναμέτρηση πάντως άρχισε… με το δεξί για τη Λινέτ, καθώς με μπρέικ στο πρώτο γκέιμ έφτασε να προηγείται με 2-0. Σε εκείνο το σημείο η Σαμπαλένκα απάντησε με δικό της μπρέικ για να ισοφαρίσει σε 2-2 και έκτοτε να επιβληθεί μία απόλυτη ισορροπία με καμία από τις δύο να μην απειλεί ξανά το αντίπαλο σερβίς. Έτσι ακολούθησε το τάι μπρέικ το οποίο όμως ήταν ένας… μονόλογος. Η Λευκορωσίδα βρέθηκε να προηγείται με 6-0 και στη δεύτερη ευκαιρία της έκλεισε το σετ με 7-1.

Στο δεύτερο μέρος, η Νο5 στον κόσμο Σαμπαλένκα αξιοποίησε το πρώτο της μπρέικ πόιντ στο τρίτο γκέιμ για να προηγηθεί με 2-1 και στη συνέχεια φρόντισε να εδραιώσει το πλεονέκτημά της. Περιορίζοντας την Πολωνή σε μόλις 40% επιτυχία στο πρώτο σερβίς (6/15 πόντους) η Λευκορωσίδα βρήκε και δεύτερο μπρέικ για να προηγηθεί με 5-1.

Εκεί, αν και είχε τρία ματς πόιντ στο αντίπαλο σερβίς, η Λινέτ βρήκε τρόπο να τα σβήσει, δίχως όμως να μπορέσει να πετύχει κάτι παραπάνω. Ένα επιπλέον κράτημα του σερβίς αρκούσε προκειμένου η Σαμπαλένκα να επικρατήσει με 6-2 και να κλείσει το ματς έπειτα από 1 ώρα και 33 λεπτά.

Στον μεγάλο τελικό η Σαμπαλένκα θα τεθεί αντιμέτωπη με την Έλενα Ριμπάκινα, η οποία επικράτησε νωρίτερα με 7-6(4), 6-3 της Βικτόρια Αζαρένκα. Για αμφότερες αυτός θα είναι ο πρώτος τελικός τους στη Μελβούρνη, με τη Ριμπάκινα όμως να διεκδικεί το δεύτερο Γκραν Σλαμ της καριέρας της, καθώς είχε κατακτήσει το 2022 το Wimbledon.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις