fbpx

Australian Open: Εξασφαλισμένο… άλμα στην παγκόσμια κατάταξη για Ριμπάκινα και Σαμπαλένκα (vid)

Australian Open: Εξασφαλισμένο… άλμα στην παγκόσμια κατάταξη για Ριμπάκινα και Σαμπαλένκα (vid)

Έλενα Ριμπάκινα και Αρίνα Σαμπαλένκα έχουν ήδη κλείσει ραντεβού για τον μεγάλο τελικό του Αυστραλιανού Όπεν και αυτό από μόνο του αποτελεί μία σπουδαία βαθμολογική ενίσχυση στην κατάταξη της WTA. Ακόμα και με ήττα στο ματς τίτλου, η μεν Ριμπάκινα έχει πλέον εγγυημένο νέο career high, ενώ αντίστοιχα με ήττα η Σαμπαλένκα θα… ισοφαρίσει τη δική της καλύτερη θέση καριέρας στην κατάταξη.

Συγκεκριμένα, η Καζάχα (γεννημένη στη Ρωσία) από το Νο25 του κόσμου έχει εξασφαλίσει ένα άλμα 15 θέσεων που θα τη φέρει την ερχόμενη Δευτέρα στο Νο10 του κόσμου. Η προηγούμενη υψηλότερη θέση της ήταν το Νο12, που είχε καταλάβει τον Ιανουάριο του 2022. Σε περίπτωση νίκης μάλιστα στον τελικό θα κερδίσει ακόμη δύο θέσεις, σκαρφαλώνοντας στο Νο8.

Από την πλευρά της, η Λευκορωσίδα μπήκε στο τουρνουά ως το Νο5 του κόσμου και πλέον έχει εγγυημένα αρκετούς βαθμούς για να αναρριχηθεί στο Νο2. Αυτή είναι και η υψηλότερη θέση που έχει πιάσει ποτέ, έχοντας βρεθεί εκεί για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2021. Σε περίπτωση κατάκτησης του τίτλου βέβαια δεν απειλεί το Νο1, μιας και η Ίγκα Σφιόντεκ που το κατέχει διαθέτει και ένα μαξιλαράκι… αρκετών χιλιάδων βαθμών.

Ωστόσο, σίγουρα οι επιπλέον βαθμοί της νίκης στον τελικό θα προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση παραμονής της Σαμπαλένκα στο Νο2, μπροστά από την Ονς Ζαμπέρ που -έχοντας χάσει μία θέση- θα είναι πια το Νο3 του κόσμου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις