fbpx

Australian Open: Πρόκριση με επιβλητική νίκη για τη Σαμπαλένκα (vid)

Australian Open: Πρόκριση με επιβλητική νίκη για τη Σαμπαλένκα (vid)

Μία θέση στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν εξασφάλισε η Αρίνα Σαμπαλένκα. Η Νο5 στον κόσμο Λευκορωσίδα επιβλήθηκε με 6-3, 6-2 της Ντόνα Βέκιτς στον τελευταίο χρονικά προημιτελικό, κερδίζοντας παράλληλα για πρώτη φορά στην καριέρα της την πρόκριση για την τελική τετράδα του μέιτζορ της Μελβούρνης. Βέβαια, αυτή θα είναι και η τέταρτη συμμετοχή της Σαμπαλένκα σε ημιτελικά στα έξι τελευταία Γκραν Σλαμ που έχει αγωνιστεί.

Στο πρώτο μέρος η Βέκιτς πλήρωσε κυρίως τις πολλές απώλειες στο δεύτερο σερβίς της, αφού πήρε μόνο 4/17 πόντους. Παράλληλα, η Κροάτισσα έχασε 9/10 μπρέικ πόιντ(!) που είχε στη διάθεσή της, αφήνοντας το περιθώριο στην αντίπαλό της να βρει δύο μπρέικ και με 6-3 να κλείσει το σετ.

Στο δεύτερο μέρος η δυναμική της Νο64 στον κόσμο Βέκιτς ξεθύμανε, επιτρέποντας στη Σαμπαλένκα να βρει δύο γρήγορα μπρέικ για να προηγηθεί με 3-0. Η Κροάτισσα μείωσε με μπρέικ σε 3-1, για να δεχθεί όμως νέο σπάσιμο του σερβίς που την άφησε πίσω με 4-1. Παρόλο που στο 8ο γκέιμ η Βέκιτς είχε άλλες τρεις ευκαιρίες για μπρέικ δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει καμία και με 6-2 η Λευκορωσίδα έκλεισε το ματς έπειτα από 1 ώρα και 47 λεπτά μάχης.

Στα ημιτελικά η Αρίνα Σαμπαλένκα θα αντιμετωπίσει την Μάγκντα Λινέτ, η οποία επικράτησε νωρίτερα με 6-3, 7-5 της Καρολίνα Πλίσκοβα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις